Wpis z mikrobloga

Jak można robić z Maxa jakiegos nadczlowieka. Spuszczaja sie na tym tagu niemilosiernie. Na pewno jest swietnym kierowca, ale przypominam, ze wygral punktowo z Ricardo ostatni sezon (2018) gdzie Ricardo juz pakował walizki bo zespol traktowal maxa jako 1 kierowce, bo chcieli zrobic z niego najmlodszego mistrza swiata, no i przykro mi wykopki juz sie nie uda, nie pobije rekordu vettela. Reszte sezonow przegral, a teraz ma ogorki jako partnerow zespolowych to dziwne zeby nie blyszczal. Na pewno jest bardzo mocny, natomiast nie az tak jak wyobrazaja to sobie zagorzali fani tutaj.
#f1
  • 9
  • Odpowiedz
@BrokenRustyMachine: No jak VER obecnie nawet daje rade walczyć z Botasem który ma bolid sekundę szybszy od niego to chyba o czymś świadczy XD Max to obecnie najlepszy kierowca w stawce i to nie podlega wątpliwości, takie moje zdanie
  • Odpowiedz
@Kolikol: jest w stanie walczyc po jakis bledach zespolu, czy niespodziewanych akcjach, np ostatnio przebicie opony. Albo jak bottas cos #!$%@?, w normalnych warunkach nie ma szans. Z drugiej strony hamilton, ktory nie popelnia praktycznie zadnych bledow, no i jednak max nie ma szans. Na pewno duzo nadrabia, wyciska ostatnie soki ze swojego bolidu, ale gadanie jaki to on wspanialy, ze wszyscy sa o lige nizej, jest naciagane.
  • Odpowiedz
@BrokenRustyMachine: analizując rywalizację Maxa i Daniela trzeba wziąć pod uwagę ich doświadczenie i dnfy spowodowane silnikiem reno. Max był wtedy bardzo młody jak na f1, więc to raczej logiczne, że Daniel mając tyle lat doświadczenia objedzie młodego.
  • Odpowiedz
@Crassus: wiedzialem, ze bedzie ten argument. Myslalem, ze taki nadkierowca w oczach wykopkow to moze nie zdobedzie dwa razy wiecej pkt niz kolega zespolowy (nie majac doswiadczenia) ale chociaz wygra. W 2017, mial o jeden dnf wiecej niz Daniel, za to w 2018 (jedyny, ktory wygral) Daniel mial dwa razy wiecej dnf niz Max (8 do 4).
  • Odpowiedz
@BrokenRustyMachine: no tak, generalnie jakakolwiek forma fanbojostwa jest idiotyczne. Według mnie Max jest obecnie najlepszy w stawce, ewentualnie Leclerc/Lewis, ale ciężko porównywać bo każdy ma bolid z innej półki
  • Odpowiedz