Aktywne Wpisy
Tywin_Lannister +189
Nadrabiam, co się działo od kilku dni i kisnę.
Obrona #!$%@? Kierwińskiego i łyknięcie tego „badania alkomatem” to ostateczny dowód, że fani KO są ostatnimi ludźmi, którzy mają prawo wyzywać pisowców od debili xd
Chłop bełkotał na dwóch wystąpieniach, na jednym z nich choćby Hołownia brzmiał normalnie, bełkotał w wywiadach. Ponadto jest szefem policji, więc ma tonę możliwości, żeby ukartować takie badanie, a policjantka, która go badała nie istnieje.
Wy naprawdę uwierzyliście,
Obrona #!$%@? Kierwińskiego i łyknięcie tego „badania alkomatem” to ostateczny dowód, że fani KO są ostatnimi ludźmi, którzy mają prawo wyzywać pisowców od debili xd
Chłop bełkotał na dwóch wystąpieniach, na jednym z nich choćby Hołownia brzmiał normalnie, bełkotał w wywiadach. Ponadto jest szefem policji, więc ma tonę możliwości, żeby ukartować takie badanie, a policjantka, która go badała nie istnieje.
Wy naprawdę uwierzyliście,
TrexTeR +69
Dzisiaj ojciec mi kupił samochód do jeżdzenia do pracy.
Seat Leon 1.9 TDI za równe 10 tys. To mój pierwszy, własny samochód. :) #przegryw #motoryzacja
Seat Leon 1.9 TDI za równe 10 tys. To mój pierwszy, własny samochód. :) #przegryw #motoryzacja
52 euro, resztę weźmie Jean, który zapłąci jeszcze wysokie (nawet 45%) podatki by jego kraj był dobrze zorganizowany i rozdawał karty w polityce światowej.
Firma Helmuta ma 100 ojro przychodu z działalności. Ile trafia do niemieckich pracowników?
51 ojro, resztę weźmie Helmut, właściciel, który zapłąci jeszcze wysokie podatki (nawet 45%) by jego kraj był dobrze zorganizowany ze świetną infrastrukturą i przemyślaną polityką gospodarczą.
Firma Janusza ma 100złotych przychodu. Ile trafi do polskich pracowników
38zł, resztę weźmie Janusz xD Janusz weźmie podatek liniowy 19% od którego odliczy Porszawkę jako koszt uzyskania przychodu i paragony od tesciowej zeby zapłącić 15% podatku. Pacownikom powie że ledwo zipie bo go rząd okrada.
Jakie są problemy Polaków przy przy harnasiu popalających czesterfildy? Czy LGBT nauczy walić konia katolickie dzieci i czy się obronimy przed zniewagą pomnika xD Czy szwecja już upadła? xD
A pieniążki, cóż, pieniążki nie są dla przeciętnego Polaka. Dla przeciętnego polaka jest "kult pracy" xD Ciezko pracuj, Jezusek wezmie do nieba.
#polska #heheszki #pracbaza
Więc Twój guru, od wypowiadania się w temacie w ktorym nie jest ekspertem, ma gorsze wykształcenie w kierunku o ktorym rozmawiamy, czyli w ekonomii.
I rzeczywiście Gwiazdowski jest jedynym profesorem, który mówi, że koszty pracy w Polsce są wysokie. Kurde wygrałeś.
@kuhonnyje_rewaljucje: Niestety, zwłaszcza te dla mało i średnio zarabiających
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwota_wolna_od_podatku
704EUR wolne od podatku rocznie
Wyższa szkoła lansu i bansu, magister ekonomii xD
Tutaj omówione na Banakierze.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Koszty-pracy-w-Polsce-jedne-z-najnizszych-w-UE-4098919.html
Masz tam wykres gdzie są płacowe i pozapłacowe koszty pracy.
Wszelkie dodatki, urlopy i wsparcia socjalne w Polsce to dużo mniej niż na zachodzie?
Niemiec czy francuz, oprócz tego że dostaje więcej nominalnie, większą cześć z zysków firmy to jeszcze ma dodatkowe benefity ktore pracodawca musi gwarantować, czyli własnie pozapłacowe koszty pracy?
Gdzie masz wymienone części składowe płacowych i poza płacowych kosztów pracy?
Nie ma, jest to kwestia definicji i tego co zaliczamy do takich kosztów.
Wygoogluj jeszcze coś pasujacego do twojej merytoryki.
Może jak ćwiczysz przpeisywanie mądrości jakiegoś korwina to pisz je komuś kogo to interesuje. JA już wiem że samodzielnie nie myslisz tlyko przpeisujesz jakies korwinizmy.
PKB to niby wartość dodana. Ale jesli chcemy to przełożyć na firme to PKB to wartość wyprodukowanych usług/produktów - koszty. Ale praca w firmie jest kosztem to dlaczego może być udziałem PKB? Ponieważ pracownicy są czescią kraju a zatem w przypadku liczenia tego dla firmy żeby udział pracy pojawił się w PKB to trzebaby właczyć pracowników do firmy.
@MateriaBarionowa: ech, zeby to jeszcze byl kult pracy madrej, wydajnosci i rozwoju... W praktyce ten "kult pracy" to czesto "kult posluszenstwa". Rob co szef karze, bierz nadgodziny jak firma potrzebuje, jak masz umowe o prace to sie tego trzymaj za wszelka cene... Krotko mowiac brzmi to jak dekalog idealnego wiecznego przykrecacza srubek, niezaleznie czy mowa o takiej pracy
Komentarz usunięty przez autora
@MateriaBarionowa: jakie przychody z działalności, jak tu mowa o PKB. bicie piany i tyle
Komentarz usunięty przez autora