Aktywne Wpisy
![AXSIS](https://wykop.pl/cdn/c0834752/1c9013c1fcfca1d3faabf70006c22304b7072799a0522bcc30153f38c37a42df,q60.png)
AXSIS +17
![uncle_freddie](https://wykop.pl/cdn/c0834752/22abe8fe39292ac771739f876ff3baa573f1f4983c8a33f6dcfcd32feb4563aa,q60.jpg)
uncle_freddie +356
Napoli 0 - 1 Barcelona; Lewandowski
MIRROR: https://streamin.one/v/b207a361
MIRROR PL: https://www.streambug.io/cv/ea4482
#mecz #golgif #golgifpl #ligamistrzow #fcbarcelona
MIRROR: https://streamin.one/v/b207a361
MIRROR PL: https://www.streambug.io/cv/ea4482
#mecz #golgif #golgifpl #ligamistrzow #fcbarcelona
![uncle_freddie - Napoli 0 - 1 Barcelona; Lewandowski
MIRROR: https://streamin.one/v/b...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/3119171fa2ceebb307740390fe1fa413d738eace43662007a4bcbbbb80a4242e,w150h100.jpg)
Odnosze sie tutaj do miejsc popularnych i oferujacych jedzenie w rozsadnych cenach (do 30zl za danie), nie mowie o drogich restauracjach, do ktorych nie chodze, drogich w moim rozumieniu, gdzie trzeba zostawic te minimum 100zl za osobe - moze ktos obyty w takich lokalach doda swoje spostrzezenia - mysle rowniez o tych dziesiatkach pubow czy barow, gdzie idziemy na piwko czy drinka w weekend.
Po pierwsze - musimy sie zrozumiec - nie jestem pretensjonalnym snobem, ktory zamawiajac pitce za 25zl czy litovela za 10zl oczekuje, ze kelner czy barman bedzie nade mna skakal jak malpa. Oczekuje podstawowej kultury osobistej, jakiegokolwiek zaangazowania i wykazania, ze osoba nie pracuje za kare!
Nie wiem czy to problem nowego pokolenia dzisiejszych 20 latkow, ktorzy chyba maja zakodowane, ze kazdy z nich bedzie managerem, albo "seniorem" w niedalekiej przyszlosci, ale to wlasnie ci mlodzi ludzie, idacy do pracy w gastro "tymczasowo" sa obojetni, bez entuzjazmu, zaangazowania i podstawowych form grzecznosci...
Gdy wchodze do pubu, witam sie serdecznie, a w zamian widze znudzone spojrzenie znad smartfona, poirytowane, ze przeszkadzam swoim nachalnym jestestwem, bo przyszla mi ochota na konkretne piwo.
-"Dzien dobry, jak sie pan miewa, chcialbym sie doeiedziec, czy dostane Bernarda"
-"Nie ma"
-"A wie pan czy na tej ulicy znajde lokale z tym piwem, albo innymi czeskimi?"
-"Nie wiem"
I glowa sie obniza znow na telefon, by kontynuowac ogladanie Instastories rowiesnikow, ktorzy maja to szczescie, ze nie musza pracowac za barem...
Pomyslicie, ze przesadzam, ale majac 35 lat, troche wiecej pieniedzy niz 10 lat temu, postanowilem polazic CODZIENNIE po praktycznie wszystkich knajpach z alko we WRO (poczynajac od Boguslawskiego, kierujaca sie na polnoc) i bylo raptem kilka, gdzie spotkalem sie z usmiechem i sympatyczna rozmowa...
Moze COVID daje w kosc pracownikom gastro, moze kierownictwo jest wyjatkowo podirytowane brakiem ruchu w biznesie i daje tego wyraz na swoim teamie, ale nie tedy droga!
Kazdy z was zauwazyl, jak niemal z dnia na dzien knajpy podniosly ceny, by odkuc sie po stratach, wiec skoro niesmialo wracaja goscie, chcacy wydac swoje ciezko zarobione pieniadze, dajcie pracownicy tych lokali im podstawy, zeby ci chcieli znow wychodzic i placic gruby hajs za piwka kraftowe (od 15zl) za zwykle pilsiki (od 10zl) czy nawet tanie zarcie (od 20zl)
Jak bedziecie tacy w tym Wroclawiu dalej ofoszeni, wy piekni, wytatulowani barmani, posiadacze longboardow, brod, modnych ciuchow i fryzur z lat 90tych, wy kelnerki, mlodziutkie dziewuszki, bezstresowo wychowane, tak zaprzyjaznione z moda vintage, w tych pieknych platynowych wloskach do ramion i kolorowych sneakersach na grubej podeszwie i szarawarach do kostki, to nawet starzy bywalcy waszych lokali pokaza wam srodkowy palec i pojda na Wyspe Slodowa lub zostana w domu.
#takaprawda #gastronomia #oswiadczenie
Jeżeli mogę ci polecić to multitap w piwnicy kamienicy pod Złotym Psem barman był niezwykle uprzejmy i zaangażowany w swoją pracę a piwa różnorakie i w przyzwoitych cenach (10-12zł jak dobrze pamiętam). Byłem tam przed epidemią i do tej pory wspominam smak ichniego stouta.
Postaw się też na miejscu tych ludzi,
Komentarz usunięty przez autora
Ale w kwestii jedzenia jestem często rozczarowana - wiadomo, że nie chodzę do takich miejsc jak Pod Papugami czy Pod Gryfem, ale chciałabym, żeby kelner