Aktywne Wpisy
Linnior88 +8
Jak sobie radzić z popędem będąc stara samotna baba przed 30 (╥﹏╥)
Ksiega_dusz +40
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Dalej uważasz, że beka z faceta i to p0lak, który sam się prosił?
#wykop #rozowepaski #bekazprawakow #neuropa
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@MusicURlooking4: zgwałcona została kobieta dzbanie, kobieta ale rozumiem dla ciebie wszystko jedno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@lakukaracza_: Mogła. Każdy może. Nawet 100.
Pobili Cię w nocy w parku? No sam się o to prosiłeś, po co tam łaziłeś, skoro wiadomo, że grasują tam seby.
Odcięli Ci rower spod sklepu? To tylko i wyłącznie Twoja wina, wszyscy Ci mówili, że stalowy łańcuch za 150zł, to za słabe zabezpieczenie. Możesz mieć pretensje tylko do siebie.
Zostawiłeś uchylone okno w pokoju i okradli Ci chatę? No idiotą jesteś, że zostawiasz pootwierany dom i wychodzisz? Gapowe się płaci, to tylko i wyłącznie Twoja wina i
Jakiś czas temu napadnieto na mnie, miałem nóż pod gardłem, generalnie bardzo #!$%@? sprawa.
Jaka była reakcja znajomych i policji?
To jest kolejna kwestia. Polskie przekonanie, że nieostrożność, nieuwaga, gapostwo czy słabe zabezpieczenie się, legitymizuje złodzieja do okradzenia Cię.
Jak widzisz nieprzypiety rower pod sklepem, to możesz wziąć, to nie jest zły uczynek, grzech, bo skoro właściciel nie przypiął, to mu nie zależy, nie obchodzi go ten rower. Sam chciał
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Zawsze mnie ciekawiło, czy tyle samo śmiechu przyniosłaby historia, w której dwie kobiety wlamywaczki są przez właściciela domu wiezione w piwnicy i gwalcone.
Nie wiem, ale się domyślam
Jaskiniowce #!$%@?, na #!$%@? wy żyjecie?
1.Nigdy nikomu gwałt się nie należy.
2.Gwałt jest zawsze nielegalny i nie powinien mieć miejsca, winny jest zawsze sprawca.
3.Zachowania ryzykowne są ryzykowne (np. zostawienie drogiego roweru w centrum miasta bez zapięcia) i lepiej ich unikać.
Czy mimo wszystko będzie to mizogoniczne?