@bitcoinpl_org: W końcu coś o technologii, bo taki p-----b to tylko tanie clickbaity, że whale alert wskazał ruch iluś btc, albo że cena podskoczyła o ileś. W zasadzie, to się klika a nie wpis wymaga chwili w przeciwieństwie do technicznego, które wymaga wiele pracy a ludzi to nie interesuje tak bardzo.
Monero jest dobre. W zasadzie to jedyny alt do którego nic nie mam i dobrze że istnieje. Ucznia dystrybucja, bez
@cyberpunkbtc: i to mnie w-----a że nie kumam jak to miałoby techniczne działać a już mi się nie chce wnikać, lubiłem BTC na początku bo było proste jak budowa cepa...
@venom_inside: To jest bardzo proste. Softfork. Jeżeli górnik doda sideblok, to umieści tx na mainchainie, coś jak korzeń, odnosząca się do hasha tego boku. Ewentualne tx pegowania na mainchainie by były. To każdy node zaakceptuje normalnie, bo to zwykle tx. Nie ma przymusu dodawania tych sideblocków.
W zasadzie to działa na identycznej zasadzie jak podpisy świadków SegWita. One też są umieszczane "poza blokiem". Stare nody akceptują takie bloki, nie muszą
@bitcoinpl_org: @venom_inside: Wracając do samego SegWita i tych podpisów poza blokami, to łatwo teraz zrozumieć dlaczego tx na segwicie są tańsze niż z adresów P2PKH. Same tx segwita nie są od nich mniejsze, jedynie część danych umieszczają poza blokiem, więc zużywają mniej miejsca w samym bloku :P
Co do projektu LTC z tym MW, to kiedy powstało MW jarałem się tym, bo jeżeli uda się je dopracować, to jest
Obserwowałem te projekty aż nagle Charlie Lee powiedział ze spróbują dodać MW do LTC. Oczywiście myślałem że to problematyczne sidechainy, bo jak inaczej? Znów coin, kopanie, górnicy, wynagrodzenia, całe problemy sidechainów których nie rozwiązano nigdy... No i Charlie wyskakuje z tym że będą to robić na tych sideblokach, tak przy okazji jakby to nie było nic niezwykłego. Mnie zajarała ta koncepcja sidebloków na równi z samym MW. Sidechainy zawsze były problemem. Genialne
Nie przesadzaj tym najlepszym kryptologiem to świeżo upieczony studencina. Żadnych osiągnięć póki co nie ma
@venom_inside: Wręcz przeciwnie. On jest odpowiedzilny za wiele rozwiązań w krypto, multisigi, bulletprofs i masę rozwiązań dla całego krypto od btc, poprzez monero, zcash. Wykłada na uniwerkach. Generalnie to kryptowaluty,są odpowiedzialne za bardzo duży rozwój kryptografii w ostatniej dekadzie i całą masę technologii kryptograficznych. Większość rozwiązań jest stara, znana od dziesięcioleci i wystarczały one do
https://bitcoinpl.org/jak-dziala-monero-czy-naprawde-jest-tak-anonimowe-jak-mawiaja/
#xmr #monero #kryptowaluty
źródło: comment_1596365953kuiHzLxZF8cSlfUlH01Dpp.jpg
PobierzMonero jest dobre. W zasadzie to jedyny alt do którego nic nie mam i dobrze że istnieje. Ucznia dystrybucja, bez
źródło: comment_15963682287Mik4Sj5H1pNld3nReQazX.jpg
PobierzW zasadzie to działa na identycznej zasadzie jak podpisy świadków SegWita. One też są umieszczane "poza blokiem". Stare nody akceptują takie bloki, nie muszą
Co do projektu LTC z tym MW, to kiedy powstało MW jarałem się tym, bo jeżeli uda się je dopracować, to jest
źródło: comment_1596381749K9h8CnilRE3T8wangcqORr.jpg
Pobierz@venom_inside: Wręcz przeciwnie. On jest odpowiedzilny za wiele rozwiązań w krypto, multisigi, bulletprofs i masę rozwiązań dla całego krypto od btc, poprzez monero, zcash. Wykłada na uniwerkach. Generalnie to kryptowaluty,są odpowiedzialne za bardzo duży rozwój kryptografii w ostatniej dekadzie i całą masę technologii kryptograficznych. Większość rozwiązań jest stara, znana od dziesięcioleci i wystarczały one do