Wpis z mikrobloga

Mam nadzieję, że te plotki z Lopesem, to żart. Jedenaście goli w lidze w 35 meczach to nie jest dobry rezultat. Przecież Gvillia miał 10. Niezgoda 14. Jeśli faktycznie jest potrzebny kolejny napastnik, to dużo bardziej wolałbym Teodorczyka/Świerczoka. Jeśli miałby odejść Kante, to obu. Do tego moim zdaniem Legia powinna walczyć mocno o Kapustkę. Oczywiście jest to podyktowane tym, że wolałbym w Legii więcej polskich zawodników. Dodatkowo myślę, że nasza liga to świetne miejsce do odbudowania się dla tych graczy. Mają też spore doświadczenie w pucharach, więc powinni pomóc. Z kolei inna plotka, że Artur Boruc ma przyjść na jeden ostatni sezon, to świetna wiadomość. Z Radomiaka ma wrócić Miszta. Myślę, że nie ma lepszej opcji, aby młodzi bramkarze mogli się podszkolić pod okiem lepszego i bardziej doświadczonego bramkarza, a dodatkowo Boruc daje pewność w bramce i odpowiednie dyrygowanie obroną :)
#legia
  • 19
@masterraziel: Lopez nie wyklucza Kapustki. Lopez prawdopodobnie kosztował 80k euro + coś za podpis. Kapustka to kwestia tego żeby Leicaster go puściło, podobno Legia przedstawiła im jakaś ofertę, ale oni chcą więcej, więc może pod koniec okienka jak nie dostaną lepszej go puszcza albo i nie.
@masterraziel: znajdź lepszego napastnika z ponad 10 bramkami w sezonie za mniej niż 100 tysięcy euro, na dodatek sprawdzony w lidze.
To będzie zmiennik Kante, ewentualnie razem z Kante jak kiedyś z Niezgodą będą grali bo potrafi grać kombinacyjnie.
@masterraziel: jeśli Lopez ma przyjść za Kante, to wymiana na plus. Nie mogę oglądać tego drewnianego dzbana, który robi sztuczki techniczne i żąglowanie bo mu piłka na dwa metry odskakuje. Do tego partoli niesamowita ilość sytuacji. Lopez jest od niego po prostu lepszy, ale jeśli ma przychodzić jako pierwszy napadzior to słabo. Wciąż czekam na Alibeca.

Cc: @technojezus

Co do Boruca- za darmo na ławce w drużynie PL nie siedział, a
@demagog: Kante jest techniczny i potrafi grać kombinacyjnie. Nie wspomnę, że obecnie Kante to filar Legii.
To Niezgoda był drewniakiem bez techniki.

Transfer Lopesa nie jest za Kante. My oprócz Gwinejczyka nie mamy napastnika aktualnie.
@technojezus: ta jego technika pojawia się po #!$%@? przyjęciu piłki. Technika to nie cyrkowe sztuczki w stylu Kante, to przyjęcie, podanie i strzał. Niezgoda nakrywał czapka tego dzbana w każdym elemencie gry. Kiedy Kante gra życiówkę strzelając w sezonie 10 goli, Niezgoda ładuje 14 w rundzie na luzaku. No jest ten argument o walce i pierwszym obrońcy, równie dobrze mógłby tam grać Slisz.

Zobaczysz, Kante będzie #!$%@? gdzieś do Arabii albo
@demagog: a widziałeś jak grał Niezgoda większość spotkań? Kompletnie niewidoczny albo grał totalne gówno i strzelał karniaka albo farfocla.

Nie zapomnę jak był jeden mecz na Ł3, Niezgoda kompletnie nic nie grał jak zwykle, Legia w ataku była mizerna. Strzelił bramkę oczywiście z karniaka i to nie po faulu na sobie, a po ręku przeciwnika. Wszedł Kante i dopiero gra ruszyła, zmiana o 180 stopni.

Niezgoda nic drużynie nie pomagał i
@technojezus: Tak ja mówiłem, argument o zapieprzaniu możesz sobie darować, bo równie dobrze można na 9 wystawić Slisza. Też będzie gryzł trawę. Mówisz o jakimś pojedynczym meczu, zwykły błąd poznawczy. Ja podam ci garść statystyk. Legia gdy grała z Kante ugrała 1,83 pkt/ mecz.

Szczegółowy bilans Kante wklejam poniżej. Co rzuca się w oczy, to to, że gdbyby Kante nie asystował lub nie strzelał w ogóle to Legia miałaby bilans punktowy
źródło: comment_1596199133oChMHYklBCJjxy6mc06dji.jpg
@technojezus: podsumowując: Kante to wuj nie napastnik, a od #!$%@? to są pomocnicy. Do tego ten facet jest upośledzony taktycznie i technicznie. Łapie głupie czerwone kartki. Lopez będzie wzmocnieniem, chyba że tych dwóch pogodzi Czech.

Miłego dzionka.
@demagog: nie będę się kłócił, to co podajesz nic nie mówi.

Łapie glupie czerwone kartki? To ile on ich miał 3 ,5, a może 8?

Kante miał masę spotkań, gdzie był jednym z najlepszych na boisku ale nie miał bramek.
Niezgoda częściej strzelał ,ale w większości nic kompletnie nie dawał Legii i już ci jeden przykład podałem. On był świetny jedynie z ławki na ostatnie 15-20 minut.

Jeszcze raz powtórzę, jeżeli
@technojezus: Kante grał wtedy gdy za alternatywę miał Kulenovicia, Niezgoda był po kontuzji albo go nie było i gdy Czech był kontuzjowany. Całe szczęście że Kucharski potrafi ocenić należycie potencjał Gwinejczyka i na gwałt szuka porządnego napastnika bo więź w przeciwieństwie do Kantofili, że jest on zwyczajnie #!$%@?.
Kante grał wtedy gdy za alternatywę miał Kulenovicia, Niezgoda był po kontuzji albo go nie było i gdy Czech był kontuzjowany.

@demagog: xD sorry ale teraz to już kompletnie odleciałeś.

Od spotkania z Lechem 19.10.2019r
Kante 562 minuty, 6 razy w podstawowym składzie.
Niezgoda 491 minut, 5 razy w podstawowym składzie

W tym Kante miał więcej minut, a grał o jeden mecz mniej od Niezgody. Nie wiem czy to pauza przez
@technojezus: Blablabla. Wniosek jest ten sam. Kante grał wtedy kiedy inni nie byli w formie i tyle. Tylko że nawet taki szklany Niezgoda w średniej formie to poziom wyżej od Kante.

W tym fantastycznym okienku pożegnamy tego parodyste i zacznie grać prawdziwy napadzior. W ogóle co to za dyskusja, bronisz 13 strzelca ekstraklasy, po raz pierwszy w karierze osiągnął dwocyfrówkę jak niepodległości.

KANTE TO NIE JEST NAPASTNIK NA LEGIE I BASTA.
@technojezus

znajdź lepszego napastnika z ponad 10 bramkami w sezonie za mniej niż 100 tysięcy euro, na dodatek sprawdzony w lidze<

Ale o to mi właśnie chodzi. 11 goli w lidze jak na napastnika, który grał w 35 na 37 meczów, to żenujący wynik. Taki ktoś nie powinien być w ogóle rozważany nawet za paczkę fajek w klubie, który za chwilę gra o puchary. Kante w 23 meczach strzelił 10 goli. To
Ale o to mi właśnie chodzi. 11 goli w lidze jak na napastnika, który grał w 35 na 37 meczów, to żenujący wynik.

@masterraziel: zobacz w jakim on klubie grał. Kluie który nie grał kombinacyjnej piłki.

Toć wiadomo, że zdrowy Kante vedzie nr.1, a Lopes zobaczysz że bedzie 2 napastnikiem, a kto wie może razem będą grać.

Niezgoda zrobił straszną głupotę odchodząc do USA, gdzie chyba dopiero teraz się pokazał. Statystyki