Wykonanie: - Płatki owsiane z przyprawami blendujemy (dzięki temu powstanie jednolita panierka) - Kurczaka kroimy na niewielkie stripsy, obtaczamy w jajku i panierce - Podsmażamy na oliwie kilka minut z obu stron do zezłocenia - Podajemy z gotowanym ryżem, kalafiorem i fasolką Gotowe!
Składniki:
- Pierś z kurczaka 150g
- Ryż brązowy 40g
- Kalafior 150g
- Fasolka szparagowa 100g
- Oliwa 10g
- Jajko 60g (jedna sztuka)
- Płatki owsiane 30g
- Przyprawy: sól, pieprz, curry
Wykonanie:
- Płatki owsiane z przyprawami blendujemy (dzięki temu powstanie jednolita panierka)
- Kurczaka kroimy na niewielkie stripsy, obtaczamy w jajku i panierce
- Podsmażamy na oliwie kilka minut z obu stron do zezłocenia
- Podajemy z gotowanym ryżem, kalafiorem i fasolką
Gotowe!
Kaloryczność:
- 629 kcal
- 55g białko
- 59g węglowodany
- 18g tłuszcze
Przepisy w formie ebooków: https://fit-przepisy.edu.pl/
Mój instagram (ponad 600 przepisów): https://www.instagram.com/fitprzepisyedupl_/
#gotujzwykopem #dieta
Komentarz usunięty przez moderatora