Aktywne Wpisy
ZdrowaPianka_pl +101
Kochane Mirki i Mirabelki!
Mamy tu fanów piwa bezalkoholowego i piłki nożnej? Zaczyna się EURO, piękny czas dla kibiców, nie zawsze korzystny dla Polaków, ale na pewno są kraje, które będą cieszyć się z sukcesów swojej drużyny. Obyśmy również mieli ku temu powody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z okazji tego wyjątkowego czasu postanowiliśmy zrobić kolejne #rozdajo! Tym razem mamy dla Was 3 vouchery po 50 zł do
Mamy tu fanów piwa bezalkoholowego i piłki nożnej? Zaczyna się EURO, piękny czas dla kibiców, nie zawsze korzystny dla Polaków, ale na pewno są kraje, które będą cieszyć się z sukcesów swojej drużyny. Obyśmy również mieli ku temu powody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z okazji tego wyjątkowego czasu postanowiliśmy zrobić kolejne #rozdajo! Tym razem mamy dla Was 3 vouchery po 50 zł do
PiccoloColo +139
Napisal @slozubn
A co mnie to obchodzi? Pół wykopu się zawsze śmieje z humanistów że są idiotami i że trzeba było się uczyć programowania. Sam nawet to słyszałem jak zamkneli firme. #learntocode, czemu jeszcze się nie uczysz? "lol hahaha, trzeba było iść na ścisle!"
Mi nie jest żal turystyki. Te janusze oszukiwały na wszystkim, podłe jedzenie na tłuszczu sprzed 1000 lat, nie płacenie podwykonawcom, tragiczne wypłaty dla pracowników, załatwianie spraw pod stołem. Poniekąd niszczenie rynku nieruchomości poprzez kupowania 50 airbnb. Niech gni*ą.
Mi będzie żal za pare lat tych wszystkich kierowców tirów, pracowników na taśmie, pracowników biurowo-excelowych, na kasie. Wszystko to zostanie zaorane przez automatyke i gdzie te miliony osób pójdą?
Mówie Wam bedzie źle. I nie. blagam tylko mi nie mówcie że powstanie więcej nowych miejsc pracy.... Jak zastąpisz prace umysłową-powtarzalną to co zostanie? Tylko i wyłącznie sztuka. I co będziemy mieli 20 milionów artystów youtuberów?
#europa #ekonomia #turystyka #koronawirus #podroze #wakacje
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f1bf1e8b04e5f65ae866c16
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
[====================....................] 49% (115zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie.
Ale jak już masz odwagę rzucać takimi frazesami, że masz kogoś w dupie to miło by było gdybyś pisał to pod swoim nickiem, żeby od razu było widać z kim się ma do czynienia. A tak to jesteś nikim innym jak kolejnym szczekającym przegrywem.
Zaakceptował: sokytsinolop
@AnonimoweMirkoWyznania: Sztuka też będzie generowana przez komputery. Będziesz wpisywał co chcesz zobaczyć w google i Ci się będzie generowało. Co do pracy to AI będzie generować takie plany techniczne, że żaden człowiek nie będzie w stanie ich zrozumieć więc żeby pchać technikę dalej do przodu AI będzie wykorzystywać inne AI do pracy. My będziemy takimi zwierzętami domowymi, którym się dogadza
@AnonimoweMirkoWyznania:
@Fytyny93:
Tak jakby automatyzacja nic nie kosztowała. Ktoś musi te automaty zaprojektować, wyprodukować, serwisować etc.
Często wielokrotnie przewyższa to koszty zwyczajnej produkcji. Zysk zazwyczaj jest taki, że nie męczą się plecy, a nadgarstki.
A co turystyki - niby #!$%@? z nimi, ale tak naprawdę to kryzys najbardziej uderzy w uczciwych. Oszuści po prostu oszukają jeszcze bardziej, bo co im za różnica, więc jakoś
@Fytyny93:
Całościowo nie nastąpi to nigdy. Zawsze będą potrzebni ludzie. Europejski pracownik dokona korekcji swoich oczekiwań jak będzie musiał zarobić na jedzenie. Realia są takie, że jest problem z dostarczaniem podstawowych usług czy zbieraniem owoców.
I co z tego? Koparki "usunęły" więcej miejsc pracy.
Nie powstanie, skąd tyle
Komentarz usunięty przez autora
@Fytyny93:
Nie, genialny marketingowiec.
Eh...
Osoby, które najwięcej mówią o automatyzacji to najczęściej osoby nietechniczne, które naoglądały się właśnie "youtuberów".
Nie wiedzą jakie umiejętności trzeba posiąść (i ile lat na to poświęcić), środków, czasu na zaprojektowanie i wdrożenie prostego automatu produkcyjnego (który "sam" i tak nie pracuje). To samo w kwestii utrzymania tego.
Adidas zrezygnował nawet z automatyzacji produkcji butów:
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/wydarzenia/adidas-zamyka-zrobotyzowane-fabryki-butow-sporo-sie-nauczylismy/lnn3tdv
@Fytyny93:
Życzeniowe myślenie. Swoją drogą co mają powiedzieć, że pracują nad czymś co jest niemożliwe?