Wpis z mikrobloga

ej tak w sumie to w cenie norda jest huawei p30, nie opłaca się bardziej jego brać? albo dołożyć ciut i poco f2 pro?

Najbardziej jestem póki co skłonny kupić op ale też kminię czy to najlepszy wybór. Jak z OS oneplusów? bo huawei jaki jest wiem, o miui nasłuchałem się i raczej lepiej omijać(choćby ostatnio sytuacja z aktualizacją apki zegarka i budzikiem który nie zadzwonił)
#oneplus #huawei #xiaomi #smartfon #telefony
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak z OS oneplusów

@m76859: bdb, oneplus po okresie wsparcia będzie miał długie wsparcie w unofficial, cykl życia ich telefonów jest długi jeśli hw jest ok, ja na swoim "bekonie" mam na dziś andka 10, jak na 5 letni telefon "kto tyle doł? synek"
  • Odpowiedz
@m76859: A to fakt można myśleć o huawei. Lecz nadal bym był za oneplusem z uwagi na ich elastyczność do modowania. Po okresie gwarancji i wsparcia od producenta (które i tak nie jest złe) zakres zabawy z romami i modami jest zdecydowanie szerszy niż P30
  • Odpowiedz
że 12gb ramu jest potrzebne, czy 8 spokojnie starczy

@m76859: to zależy, nie wiesz jak będzie z puchnięciem apek oraz ile ramu będzie zużywał np android np 20 ;),

Jeśli planujesz tel na bardzo długi cykl życia zawsze więcej ramu lepiej imho 8GB to i tak bardzo dużo i najbliższe 5 lat nie dobijesz takiej utylizacji na tym telefonie
  • Odpowiedz
@cysiekw: no teraz mam huawei p20 lite i poki co bylo spoko nawet jak na 4gb ramu ale ostatnio dziala tak ze mam chec go momentami wyrzucic do smietnika xd
  • Odpowiedz
ale ostatnio dziala tak ze mam chec go momentami wyrzucic do smietnika xd

@m76859: to raczej nie kwestia ramu a syfnego oesu aplikacji lub jakiś problemów sprzętowych
  • Odpowiedz
@cysiekw: nie jestem pewien, bo to kwestia tego, że np przeskakuje między apkami a ta się z 10 sekund wczytuje, albo przeskakiwanie między kartami w chromie to dramat. chyba, że kwestia procka
  • Odpowiedz
@m76859: Pamiętam mojego starego P8 Lite, który po 2 latach chodził jak totalny szrot. Co chwilę się zacinał.. nigdy więcej Kirina. Tylko Snapdragon.
  • Odpowiedz
@m76859: korzystam z OP6 i ten system to rewelacja. Po przesiadce z miui nie wiedziałem że smartfon może tak płynnie działać. Na niekorzyść huawei przemawiają problemy z odblokowaniem podobno, ale jeżeli cię to nie interesuje to też dobry sprzęt (mam tablet i śmiga pięknie)
  • Odpowiedz
to zależy, nie wiesz jak będzie z puchnięciem apek oraz ile ramu będzie zużywał np android np 20 ;),

@cysiekw: Tylko kto będzie korzystał z 10 letniego Norda, subOPie please ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Pamiętam mojego starego P8 Lite, który po 2 latach chodził jak totalny szrot. Co chwilę się zacinał.. nigdy więcej Kirina. Tylko Snapdragon.

@D0min0: Czyli X lat temu miałeś telefon z najniższej półki cenowej z low end procesorem = nigdy więcej tego producenta xD Co to za logika
  • Odpowiedz
  • 0
@L3gion Brat ma Honora 7 Lite i to samo było po dłuższym czasie a mało co z niego korzysta. W porównaniu do Redmi Note 5 którego obecnie mam po 2 latach to jest niebo a ziemia. Zacina się bardzo rzadko a już nieźle został zajechany przez ten czas.. Wiem że to 2 lata różnicy pomiędzy smartfonami no ale szybkość działania to jednak przepaść. Nie wiem jak te dzisiejsze lite'y Huaweia działają
  • Odpowiedz