@Pantagruelion: XD Bo normy nie przewidziały takiej technologi? A nawet jakby przekraczalo normy? Co z tego jeśli dalej nie wpływa to w żaden negatywny sposób na mój organizm? I proszę jeśli już chcesz coś mówić o mikrofalach to zerknij chociaż na to
@Pantagruelion Ale popatrz kto robi najwięcej szumu ? Ludzie, którzy nie mają kompletnego pojęciach o falach radiowych. To tak jak z przeciwnikami masztów antenowych; już bardziej może im szkodzić telefon przy dupie i uchu niż taki maszt.
Nie ma żadnych naukowych badań na szkodliwość takich fal ale nie ma też, że są na pewno bezpieczne więc wszystko powinno być pod kontrolą.
Nasze normy i tak są dość stare i niskie więc jeżeli
@Pantagruelion: XD Dzialanie mikrofalówki w uproszczeniu Mikrofalówka zmienia energię elektryczną w fale elektromagnetyczne (mikrofale) Fale te wprawiają w drgania cząsteczki w żywności wskutek czego dochodzi do zamiany energii na ciepło. W jaki sposób miałaby nie wpływać na tkanke mięsną?
@Pantagruelion: ale jak już go użyłeś to zobrazuje ci to tak Wyobraź sobie starą polną dróżkę która zostaje wyremontowana na nowiutka autostradę Dlaczego nie mieliby powiększyć limitu prędkości?
Komentarz usunięty przez moderatora
Bo normy nie przewidziały takiej technologi?
A nawet jakby przekraczalo normy? Co z tego jeśli dalej nie wpływa to w żaden negatywny sposób na mój organizm?
I proszę jeśli już chcesz coś mówić o mikrofalach to zerknij chociaż na to
"czlowiek odpowiada za efekt cieplarniany"
"czlowiek odpowiada w wiecej niz 1% za efekt cieplarniany"
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie ma żadnych naukowych badań na szkodliwość takich fal ale nie ma też, że są na pewno bezpieczne więc wszystko powinno być pod kontrolą.
Nasze normy i tak są dość stare i niskie więc jeżeli
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Dzialanie mikrofalówki w uproszczeniu
Mikrofalówka zmienia energię elektryczną w fale elektromagnetyczne (mikrofale)
Fale te wprawiają w drgania cząsteczki w żywności wskutek czego dochodzi do zamiany energii na ciepło.
W jaki sposób miałaby nie wpływać na tkanke mięsną?
Wyobraź sobie starą polną dróżkę która zostaje wyremontowana na nowiutka autostradę
Dlaczego nie mieliby powiększyć limitu prędkości?
Komentarz usunięty przez moderatora