Polscy naukowcy opracowali innowacyjną linię do obierania cebuli

Obiera łuskę cebuli i odcina jej końcówki. Zostawia po sobie mniej odpadów niż inne urządzenia dostępne na rynku. Może być stosowana zarówno w branży rolniczej, jak i przetwórstwa żywności. Taka jest linia do obierania cebuli stworzona w Łukasiewicz Poznańskim Instytucie Technologicznym.

- #
- #
- #
- #
- 119
- Odpowiedz
Komentarze (119)
najlepsze
W rzeczywistości jedno z najbardziej wartościowych warzyw.
Źródło siarki, magnezu, cynku, fluoru, kwasu foliowego, żelaza, potasu, wapnia, krzemu, witamin z grupy B,C,K,E,A oraz błonnika pokarmowego. Zawiera bardzo dużo przeciwutleniaczy (antyoksydantów), dzięki którym ma działania antybakteryjne, przeciwnowotworowe, obniżające stężenie cholesterolu i poprawiające odporność.
Podstawowy składnik potraw w większości kuchni świata. Największy wyciskacz łez zaraz po Królu Lwie i Titanicu.
Ta linia zasługuje na co najmniej Nobla
źródło: nie uwierzysz własnym oczom
Pobierz@bartcegielski: Coś niesamowitego dla mnie. Dostarczasz nasionku tylko wodę, tlen i oświetlenie, a tyle dobroci z tego wychodzi. Do tego innemu nasionku dostarczasz to samo, a wyjdzie ci jakiś ananas, albo banan.
źródło: 234952_print-trimmed-1
Pobierzźródło: 82f32afb422463398ad133aba10fbe96
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzDuma rpzpiera
Klękajcie Narody
A do 12 pro też na Apple kupię? I gdzie?
źródło: comment_2N2jJZMP7JE9TWqr328DKjNsbOOtMEQ1
Pobierz