Wpis z mikrobloga

via Zakop
  • 1
@asadasa @Gingerlicious zyletka trzeba troszkę naciąć. Jak chleb jest dobrze wyrobiony i trzyma kształt, mozna głębsze i dłuższe nacięcia. Jak słabo trzyma kształt, to lepiej więcej krótszych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@l__p: przecinam bardzo ostrym nożem, a i tak nacięcia wyglądają po upieczeniu jak słabo gojące się rany a nie takie ładne kółeczka jak u Ciebie
  • Odpowiedz
via Zakop
  • 0
@asadasa: zależy tez od temperatury pieczenia i czy pieczesz z dodatkiem pary - im wyższa temp i bardziej „suchy” piekarnik, tym szybciej wytworzy sie skórka chleba i nie popęka.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@l__p: tnę żyletką, próbowałam już krótkie, długie, głębokie, płytkie i nic ¯\_(ツ)_/¯ zazwyczaj się szybko zasklepiają, nie rozchodzą się w ogóle a chleb mi pęka dołem, albo z boku.
  • Odpowiedz