Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Metiu1231: ja lubię wszelkie kosmetyki z serii ziaja med. Może przejrzyj ofertę i coś dopasujesz do swoich potrzeb. Oprócz tego biały jeleń do skóry wrażliwej, polecam peeling i żel do mycia twarzy (w przypadku #niebieskipasek chyba sam peeling wystarczy bo żelu używam do demakijażu), super oczyszcza i nie podrażnia. Wszystko to jest w bardzo budżetowych cenach.
  • Odpowiedz
@Metiu1231: z tego co widze ma w składzie SLS wiec może wysuszać i podrażniać. Ja byłam zadowolona z żelu do mycia twarzy Sylveco teraz używam pianke: EO Laboratorie Oczyszczająca pianka do mycia twarzy dla cery tłustej i problematycznej.
  • Odpowiedz
@Metiu1231: Mi się dobrze sprawdza ta emulsja. Jeśli masz problem z przetłuszczaniem się skóry to może być problem z brakiem nawilżenia. Spróbuj włączyć cokolwiek nawilżającego w swoją pielęgnację (o ile już tego nie robisz). https://darmarsklep.pl/toniki-mleczka-zele/ecolab-delikatny-mus-do-oczyszczania-normalnej-i-suchej-skory-twarzy-200ml?gclid=Cj0KCQjw0rr4BRCtARIsAB0_48O-QGPIwz5LW931QMMPi0eDK9khUZX4Ostgdf6KrJKnZSYREy6naxoaAj5GEALw_wcB
  • Odpowiedz
@erysipelothrix: @Ruda_Maruda123: @zelluss: @nowyroknowaja: Sporo czytałem o tym SLS i większość osób mówi, by na to uważać. Ogólnie mam cerę w dobrej kondycji, kwestia tego, że się świeci często i teraz przeszedłem na nawilżenie i na tym mi zależy. Oprócz tego stosuje jeszcze krem poniżej ze zdjęcia. Peelingów się obawiam, bo nie chce wysuszyć cery.
M.....1 - @erysipelothrix: @Ruda_Maruda123: @zelluss: @nowyroknowaja: Sporo czytałem ...

źródło: comment_15948178485WcTAqwCd3uScOhiQteNdn.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Metiu1231: I słusznie! W tej emulsji nie ma SLSów. A peelingów się nie ma co bać. Kup enzymatyczny, delikatny peeling. Nie wysuszy Ci buzi, a będzie złuszczał martwy naskórek, który może być przyczyną problemów skórnych. Kremu nie znam, także się nie wypowiem.
  • Odpowiedz
@Metiu1231: Na dzień stosuję A-derma exomega krem - jest o tyle fajny, że można go stosować do całego ciała. Na noc po prostu oczyszczam twarz i tonizuję, ale nic nie nakładam, bo mam wrażenie, że wszystko się lepi do pościeli, a mnie to denerwuje.
  • Odpowiedz
@Metiu1231: Na dzień używam kremu z SPF50 (SKIN79 albo COSRX), bo ochrona skóry przed słońcem w ciągu dnia powinna być priorytetem. Na noc po umyciu buzi wodą stosuję hydrolat oczarowy (baaaaardzo polecam, pięknie wycisza buzie, a kosztuje grosze), na to serum z kwasem hialuronowym i krem (Benton ze śluzem ślimaka, ale nie wiem czy bym go poleciła, jeszcze szukam idealnego).
  • Odpowiedz