Wpis z mikrobloga

@Demaxian: Ja bym skonkludował, że może jestem burakiem w pełnej krasie, ale przynajmniej nigdy nie siedziałem w areszcie śledczym i nie miałem zarzutów rozboju, w odróżnieniu od tak wrażliwego na przejawy braku kultury pana Brudzińskiego.
  • Odpowiedz
@Demaxian: to jest właśnie to że pisowcy mogą spokojnie szczuć i lżyć na wyborców opozycji ale jak ktoś powie cokolwiek o wyborcach pis to od razu Małysz kręci aferę na głównej, płomienie, twitter rozgrzany, Pereira drukuje artykuły, wpolityce i Sakiewicz dostaje piany na ustach a Karnowcy robią 20 minutowe wypowiedzi w TVP.
  • Odpowiedz
@Demaxian: Oni nie są wcale wyjęci w tej reguły, tylko po prostu ignorancja i antyintelektualizm w tym kraju trafiają na podatny grunt. Większość łyka tę narrację o lewakach z wielkich miast po gender studies przewalających równowartość średniej krajowej na sojowe latte, którzy chcą zamasturbować ich dzieci, zabrać 500+ i emerytury oraz sprzedać nas Niemcom. Ludzi, których to obraża, jest mniej niż tych, których obrażają statystyki o tym, na kogo głosowały
  • Odpowiedz
@Demaxian: to jest kraj, który promuje brak edukacji, brak chęci do czytania książek, brak zainteresowań. Jak u Huxleya - masz pracować, nie przejmować się i wiernie służyć (MBAW). Trzeba to zrozumieć ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Demaxian: jak rozumiem według Joja wyborcy Dudy to osoby niewykształcone, ze wsi, w niemarkowych ciuchach, niekulturalne, nieprawdziwi europejczycy (może rosjanie?)
  • Odpowiedz
  • 8
@Demaxian Zaczyna się już budowanie nowego podziału społecznego, na którym PiS będzie chciał zrobić dobry wynik za 3 lata w parlamentarnych.
Już teraz pisiwcy jakieś dyrdymaly piszą, że opozycja przegrała wybory prezydenckie bo nie szanowali ludzi, pogardzali niewyksztslconym elektoratem itp. To kreowanie rzeczywistość np przecież w kampanii nikt takich tematów nie podnosił. Kampanie PiS zdominował tematem lgbt. Kwestie wykształcenia elektoratow wyszły teraz po wyborach jak mamy dane.
Ale widać, że narracja
  • Odpowiedz
@Demaxian: Nie ma to jak szczuć grupę ludzi, dzięki której ten kraj ma racje bytu. Mam na dzieje, ze to „buractwo” i „elyta” wyjedzie z kraju, tak aby cała patologia polski wschodniej poczuła się lepiej, a po pół roku odczuła konsekwencje.
  • Odpowiedz