Aktywne Wpisy
Gours +128
Wystarczyło odsunąć PiS od władzy i od razu mamy pozytywny impuls w gospodarce:
- zmniejszenie inflacji
- zmniejszenie bezrobocia
- mocny wzrost PKB (w 2023 było 0,2%, teraz raczej ponad 3%)
- drastyczny spadek luki vatowskiej (Tusk nie pozwala kraść) - z 15% to jednocyfrowego wyniku
- zmniejszenie inflacji
- zmniejszenie bezrobocia
- mocny wzrost PKB (w 2023 było 0,2%, teraz raczej ponad 3%)
- drastyczny spadek luki vatowskiej (Tusk nie pozwala kraść) - z 15% to jednocyfrowego wyniku
programista30k +342
Plusuje każdy, kto więcej niż raz dał sie wydymać na hajs w biedrze przez:
- plakietki z nieaktualnymi promocjami
- ceny podane za zakup 2 lub więcej sztuk
- produkty które finalnie mają inną cene niż na plakietce pod nimi
Zobaczymy
- plakietki z nieaktualnymi promocjami
- ceny podane za zakup 2 lub więcej sztuk
- produkty które finalnie mają inną cene niż na plakietce pod nimi
Zobaczymy
Ale ad rem
Po tygodniu gehenny S. została postawiona dziś diagnoza: zapalenie opon mózgowych.
Wczoraj do objawów dołączyły wymioty, a wręcz konwulsje oraz kompletny brak równowagi. Kręciło mu się w głowie, robiło czarno przed oczami. Łyk wody od razu zwracał.
Zadzwoniłam na karetkę ok 21:30. Przyjechał cudowny zespół z cudownym lekarzem. Byli przemili i bardzo profesjonalni. Lekarz mi powiedział, że to jest coś około mózgowego.
Trafił na SOR, gdzie oczywiście znowu czekał 12 godzin. Po mojej telefonicznej interwencji (!) lekarz go obejrzał. Następnie dość szybko zobaczył go neurolog, który zlecił pobranie płynu mózgowo-rdzeniowego. No chwilę po tym był już wynik.
Cieszę się strasznie, bo jest pod specjalistyczną opieką na oddziale neurologicznym.
Ale niestety ilość szamba przez które musieliśmy się przedrzeć, była ogromna.
Najpierw odesłanie go do domu z SORu, potem zlanie przez dyspozytora, bo już w środę dzwoniłam po karetkę. Następnie zlanie przez lekarza z pomocy doraźnej, który był na wizycie. Zlanie przez lekarza rodzinnego, który przez teleporadę dosłownie zbeształ z błotem S., że on mu czas zabiera, jeśli nie wie czego chce od niego, że o jakie badania on go prosi, że ból głowy i gorączka to nie jest żaden powód itd. Super bulwo! Następnie lekarz prywatny neurolog, który w czwartek nas przyjął, nie stwierdził podejrzenia zapalenia opon mózgowych. Samo chamstwo wszechobecne, traktowanie jak śmiecia. Ten cały system jest do zaorania. Czemu wszyscy są tacy chamscy???
Wszyscy jak mantrę powtarzali, że jeśli szyję może przygiąć, to nie zapalenie opon mózgowych.
Także apeluję do lekarzy o traktowanie poważnie przypadków, które nie mają książkowego przebiegu.
#medycyna #lekarz
Na obronę jednak powiem, że sam ból głowy w połączeniu z temperaturą rzędu 39 stopni - bez innych objawów szczególnie neurologicznych - wygląda jak typowa paragrypa i nie jest wskazaniem do hospitalizacji. Takich pacjentów na SOR niestety jest cała masa
No to raczej nie OZM,
już lepiej, wdrożyli jakieś leczenie?