Mirki, nie wiem czy to po ugryzieniu czy po czymś ale obudziłem się z takim czymś na ręce i odchodzi od tego taka czerwona pręga, ktoś wie co to jest ? #medycyna #lekarz
@matiq95 zazwyczaj z czerwonymi pręgami z--------a sie do lekarza w trybie tu i teraz bo najstarsi gorale mowia, ze jak prega dojdzie do serca to spadasz z rowerka
@RenkaRenkeMyje no zaznaczyłem sobie mniej więcej wielkość tego, jutro z rana zobaczę czy coś się zmienia, ale jeśli by się zatrzymało to jest duży powód do paniki ?
@matiq95 moj brat kilka razy mial czerwona prege idaca od rany, zawsze jechal z tym od razu na sor (nawet jak miala tylko kilka cm) i dostawał zastrzyk (chyba przeciwtezcowy) i antybiotyk. Tak uscislajac to ta prega idzie podobno w kierunku wezla chlonnego. No nie wiem, ja tam bym wsiadl w auto i sie przejechal do lekarza.
@RenkaRenkeMyje haha, żyje żyje xD Dzwoniłem do lekarza następnego dnia, przepisał mi antybiotyk, wczoraj go wybrałem, ogólnie stan ręki się poprawił, czerwona obramówka niemal zniknęła jest jeszcze taki różowy ślad
#medycyna #lekarz
Tak uscislajac to ta prega idzie podobno w kierunku wezla chlonnego. No nie wiem, ja tam bym wsiadl w auto i sie przejechal do lekarza.
Dzwoniłem do lekarza następnego dnia, przepisał mi antybiotyk, wczoraj go wybrałem, ogólnie stan ręki się poprawił, czerwona obramówka niemal zniknęła jest jeszcze taki różowy ślad