Aktywne Wpisy
majcherek +44
Czy wypada opublikować znalezione listy dziadków z końca lat 40? Historia jak się poznawali, pokochali. Oczywiście oboje już nie żyją. 1 strona w komentarzu.
Marek_Tempe +21
K---a, dziwi mnie to,że ja se mogę napisać "k---a" i nawet nie mam ostrzeżenia a innych za to banują. Prywatnie to cieszy ale ogólnie to nie jest w porządku.
źródło j.białoruski klik
#krakow #bialorus
Komentarz usunięty przez autora
Tyle, ze Rosjanie już sie chwala, że wkrotce odbeda sie dalsze rozmowy na temat integracji Białorusi i Rosji i spodziewaja sie ustepstw Łukaszenki.
Zachód musiałby bardzo chcieć przeciągnąc Białoruś aby sie to jako tako odbyło (trza kasą sypnąć).
Chociąz na Wykopie widuję
@1pikoFarad: Łukaszneka przed wyborami wasadza dziesiatkami opozycjonisów ich rodizny w tym kandydatów w wyborach. Miała miejsce łapanka w Mińsku na ludzi stojacych w kolejce przed sklepem z patriotycznymi gadżetami. Itd.
@szurszur: Polska to mogłaby zrobić i mało tego - Białorusini są nam znacznie bardziej bliższi niż Ukraincy... tylko, że tego typu grunt trzeba było przygotowywać z 20 lat temu, a my wszystko co mam na wschodniej granicy
Zreszta on przy innych krajach też czasem wyolbrzymia jakies statystyczne róznice wynikajce z niuansów.
@Student_AWAS: To w
@szurszur: a z tym się zgodzę, bo to co my widzimy, to niekoniecznie tak jest w rzeczywistości, podobnie nasze spory z Rosją - pewnie przeciętny Polak sądzi, że w RTR Planeta codziennie idą seanse nienawiści na Polsze, ale realnie to Rosjanie wiedzą, że jesteśmy krajem oczko niżej na
@Student_AWAS: I wełaśnie tu wjeżdża Polska na białym koniu i ratuje sytuację. Tak robią inne kraje i dobrze na tym wychodzą, bo pomaganie nigdy nie jest za darmo ( ͡° ͜ʖ ͡°)