Aktywne Wpisy
Adaslaw +3
basicname0 +3
Jestem bezrobotny, a mimo tego wstaję zawsze o 4 albo 5 rano, nie wiem dlaczego. Przebudzam się przed świtem i później już nie umiem zasnąć. Nawet jak późno chodzę spać to i tak wstaję tak wcześnie. Potem wogóle nie mam pomysłu co robić przez resztę dnia
#przegryw
#przegryw
I kurnia teraz widzę że ten scenariusz jest prawdziwie katastroficzny, nie te o których my mysleliśmy rodem z filmów akcji.
@szzzzzz: przyrost naturalny jest duży w zasadzie tylko w Afryce. Reszta świata rozmnaża się coraz słabiej, na tyle słabo że populacja będzie spadać.
@FotDK: Chiny już są poniżej 2.1, a Indie zbliżają się do tego bardzo szybko.
Więcej tego typu bąblowych wykresów pokrywających też dowolny innych dziedzin
Its beautiful
@szzzzzz: ehh, mam nadzieje ze juz nie uczą takich bzdur w szkołach
nie.
@White_power: Myślisz, że to naprawdę zasługa 500+ a nie tego, że ludzie po prostu chcieli mieć dziecko (albo wpadli i nie wyskrobali). Statystyka mówi że 500+ miało bardzo pomijalny wpływ na dzietność, na poziomie ułamków pp
przyczyną jest głupota społeczeństw tworzących ułomne państwa i wrogość wobec edukacji.
Nasuwa się pytanie,tylko co za kilkadziesiąt lat ? Ich najczęstsza odpowiedź : aaaa jakoś to będzie ;)
@bobinski: Boję się że Europa, a zwłaszcza jej zachód nie będzie miał skrupułów żeby zostawić pół ludności Afryki na pewną śmierć. A Afrykańczycy z pewnością wybiorą zachód Europy na kierunek emigracji - to w końcu de facto najlepszy do życia obszar świata.
A
@White_power: Bez 500+ byłoby tak samo (ba, samo 500+ przecież też nie musi być wieczne i nawet jeśli nikt nie będzie miał jaj żeby je zlikwidować to zrobi to inflacja)
Afryka i Azja co raz bardziej się przekonuje że można mieć mniej dzieci. I nawet jeżeli ich poziom zamożności w tym stuleciu nie zrówna się to szacuje się że średnio na świecie dążymy do modelu 2+2