@PaboXZ: zapisze sobie to zdjęcie i pokaże mamie jak u niej będę jak ma wyglądać żurek, ona robi podobnie tyle że bez jajek i prawie że bez kiełbasy, w sumie prawie to samo ( ͡°͜ʖ͡°)
@PaboXZ: kwaśniejszy to może być czasem wina (zasługa) zakwasu. Nawet te sklepowe się różnią między partiami. Jak nie mam swojego, to czasem dowalę jeszcze tartego chrzanu, bo kupne zazwyczaj nie są tak kwaśne jak lubię.
A z dodatków to standardowo - jajko, kiełbasa wiejska AKA chłopska AKA swojska, czasem w zastępstwie podsmażona zwykła, jak mam - boczek, skwarki ze smalcu. No i chleb osobno jak już, chociaż w dzieciństwie jadło
@PaboXZ: zawsze jadłem żurek z białą kiełbasą, zwykła, wędzona kiełbasa wydaje się być dziwnym wymysłem. Ostatnio mame zrobiła dodatkowo z boczkiem i prawie się zrzygałem, bo czułem tylko tłuszcz (╥﹏╥)
#gotowanie #gotujzwykopem
źródło: comment_1593773207T3v1XCxoWOisE9c4XLax5s.jpg
PobierzA z dodatków to standardowo - jajko, kiełbasa wiejska AKA chłopska AKA swojska, czasem w zastępstwie podsmażona zwykła, jak mam - boczek, skwarki ze smalcu. No i chleb osobno jak już, chociaż w dzieciństwie jadło
Ostatnio mame zrobiła dodatkowo z boczkiem i prawie się zrzygałem, bo czułem tylko tłuszcz (╥﹏╥)
źródło: comment_1593780058tLmPviAOjag8hQByWwhO0f.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora