Wpis z mikrobloga

@StarySkuter: właśnie w tym kolorze cały urok. Niebieskie i granatowe mundury są strasznie oklepane chociaż też ładne nie powiem, że nie. Ale muszę też bez bicia przyznać, że chodziło mi o kobiece mundury bo paniom w czerwonym ładnie ale faceci wyglądaliby już raczej komicznie :)
@StarySkuter: > z czerwonych to można było wybrac jakiś stonowany burgund czy bordowy, ale ten jest za jasny ://

Kwestia gustu ¯\_(ツ)_/¯ ale chyba też i zdjęcia bo z tego co pamiętam, to w rzeczywistości te mundury nie są aż tak jaskrawo oczojebne, bardziej tak w bordo właśnie wpadające
@StarySkuter: @prestidigitator86: ten czerwony jest tak czerwony jak na zdjęciu, i nie przez przypadek jest tak czerwony, jest tak czerwony jak czerwona była flaga Związku Radzieckiego, "jak krew robotników przelana w pracy" no i do tego sierp i młot na furażerce, logo Areofłotu nawiązuje "nieco" do stylistyki flagi ZSRR
@prezess123123: > ten czerwony jest tak czerwony jak na zdjęciu, ...
to sam już nie wiem, może masz racje. Trochę się tych stewardess Aeroflotu naoglądałem i dałbym sobie jakąś mało istotną część ciała uciąć, że na żywo ten kolor nie daje aż tak po oczach ale to było już jakiś czas temu i mogę dobrze nie pamiętać :D. A z symboliki to ja doskonale zdaję sobie sprawę ;)