Wpis z mikrobloga

@Liamdot: o ty lewaku nie poszedlbys na front przelewac krwi za polske gdy w tym czasie bananowym oskarkom z bogatych rodzin tatusiowie zalatwialiby kategorie E a rzad #!$%@? do rumunii jak w 39?? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Aczkolwiek śmieszą mnie wykopki, które myślą, że oddanie się w zabory niemcom sprawiłoby, że Polska stałaby się krajem mlekiem i miodem płynąca.

@Kressska: a jakie mamy podstawy by tak nie myśleć?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@Liamdot: wiesz dzisiaj są inne czasy i łatwo się śmiać. Gdyby była sytuacja jak w 39, gdy masz do wyboru obóz koncentracyjny albo walkę to optyka się zmienia i walczysz już nie za państwo, ale za rodzinę i to całe otoczenie w którym spędziłeś swoje życie, z jego kulturą ludźmi i tradycją.
  • Odpowiedz
takie, że bylibyście krajem okupowanym, a nie drugimi Niemcami XD rusz troszkę głową, poczytaj historię

@Kressska: ale dlaczego uważasz, że w XXI wieku Niemcy mieliby okupywać jakiś kraj? Przecież właśnie historia idealnie pokazuje, że to jest bardzo nieefektywne i nieopłacalne i lepiej taki kraj wcielić w swoje granice i dać ludziom złudne wrażenie wolności i opieki, a sami z usmiechem na twarzy będą na Ciebie #!$%@?ć do 22 Czerwca, a więc
  • Odpowiedz
@RubinWwa No i #!$%@?, byłbym dezerterem, ten kraj i naród absolutnie nic mi nie dali oprócz ucisku i zabierania mojej krwawicy. Nie mam zamiaru walczyć za kraj durni i rządzących którzy mają mnie głęboko w dupie.
  • Odpowiedz
@Kressska: U mnie jest patriotyzm, ale objawia się radością z sukcesów odnoszonych na świecie przez moich rodaków ( ͡° ͜ʖ ͡°). Trzeba się trzymać w grupie i sobie pomagać, wszyscy pracujemy na ten sam #!$%@?łek,
  • Odpowiedz