Wpis z mikrobloga

@Klocuchy_Lego_PL kiedyś jeden gość przebił mi opony w rowerze, bo postawiłam go na półpiętrze. Wtedy zaczęłam przypinać go na dworze i mi go ukradli. Nie opłaca się mieć w tym kraju roweru (°°
  • Odpowiedz
@Kopidlo: najgrosze jest jak ludzie wystawiaja smieci (worki ze smieciami) przed drzwi i leża tam kilka godzin
albo nawet całą noc do rana i wynosza kiedy idą do pracy
polecam dokładać swoje ja tak robilem i szybko ludzie sie nauczyli
  • Odpowiedz
@7tytus: W tym problem, że jak się pali, idziesz z noszami z człowiekiem, sprzętem i na każdym piętrze masz #!$%@? rowerów, donic, wózków, windy nie działają, musisz się przeciskać, przewalać, tracisz cenny czas i energię. Nie mówiąc już, że ten gruz sam się może zająć ogniem, a wiadomo jak opony dymią... To jest do zgłoszenia administracji i do #!$%@? bez pytania na złomowisko. Najlepiej z mandatem.
  • Odpowiedz
@softmax wiesz u mnie to te rowery raz że nie mam szerokiej klatki schodowej jak na zdjęciu a dwa to wcześniejsze próby typu kartki albo spuszczanie normalnie nie pomagały a do tego każdy w moim bloku ma balkon na którym jest od #!$%@? miejsca to tam może trzymać swoje rowery ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kopidlo: pedalarze znowu sie zesrali - noe bylo wyznaczonej drogi rowerowej w kierunku ich poruszania soe to sobie klatka schodowa pojechali. Czego nie rozumiesz?

Jak sasiedzi nieprzeparkuja, grzecznie poinformuj straz o zablokowanym ciagu ewakuacyjnym - podziekujesz sobie przy wybuchu gazu albo innym pozarze. Niektorym to smar do istoty szarej sie dostal i kompletnie nie rozumieja jacy sa #!$%@?.
  • Odpowiedz
Poważnie ludzie mają takie zaufanie? U mnie rower byłby już w lombardzie, albo rozwalony bo sąsiad wnosi meble i mu przeszkadzał - chyba że winda to może nie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@psposki niestety nie działało a tak rowerki już na balkonie trzymają ()(ʘʘ)

@Klocuchy_Lego_PL: jak nie działało. Jakbyś zabrał też nakrętkę na wentyl to by podziałało. Powietrze spuszczone, ale koło nieuszkodzone - jedynie potrzeba nowej nakretki czyli niewyhoda i powinno dać do myślenia.
  • Odpowiedz
tylko postaw go obok albo piętro niżej.

@msichal:
Nie, bo:
1. nie jestem wieśniakiem zostawiającym swoje rzeczy na korytarzu
2. nie zostawię najcenniejszej rzeczy jaką mam w domu poza mieszkaniem :)
  • Odpowiedz