Wpis z mikrobloga

Duda coraz bardziej wypalony i zmęczony. Rodzima partia konkretnie podcięła mu skrzydła.
Trzaskowski to dziecko we mgle, bez swojego sztabu jest nikim w samotnym boju.
Bosak dziś wyciszony, bez rigczu z poprzedniej debaty.
Tanajno w końcu przestał drzeć japę
Tygrysek mdły, bez wyrazu
Biedroń.... zapłakana osoba z IDEOLOGII (tak wlaśnie!) Lgbt, która chce, żeby wszyscy rzygali tęczą. Fuck no!

Mam mieszane uczucia do Hołowni... z jednej strony jest facet konkret i leci z nimi aż miło. Z drugiej, cały czas mam w głowie, że swoją 'karierę' zaczynał w tvn i to może być ich koń trojański ¯\_(ツ)_/¯

#debata
  • 30
@babazpola: Zobacz komentarz Andy_Bernard. Jak mają mu coś wrzucać?
@HAL10K: Przychodzi chłop, robi organiczny obywatelski ruch i zbiórkę obywatelską (można sprawdzić na jego stronie). Potrafi jednoczyć ludzi. Ma 14 tysięcy wolontariuszy. Praktycznie nie ma negatywnego elektoratu. Ale peowiec i tefałenowski koń trojański. To co by was przekonało? Jezus Chrystus też pewnie ciężko by miał.
@babazpola: Hołownia rozpoczynał karierę jako dziennikarz i publicysta katolicki. Był redaktorem działu w Wyborczej, zastępcą naczelnego w konserwatywnym Ozonie, redaktorem Plus Minus Rzepy, publicystą w wielu tygodnikach, prowadził audycje w radiu, TVP1 i Religia.tv, a także napisał trzy książki zanim zaczął prowadzić program w TVN (były to popularne książki, nie niszowe pozycje).

To jest niesamowite, jak łatwo przeciwnicy przykleili mu łatkę człowieka TVN-u.
@Guzdrala_Rodriguez: nie przekonuje mnie to. Ilu było bezpartyjnych kandydatow przykladowo na samorządowych, mam to u siebie w Krakowie. Niby niezależny, ale po cichu wspierany.
No pije mnie ten tvn tu najbardziej. Do dziś pamietam wyśmiewanie się Prokopa z jego świętojebliwości, to jak sie trakcie współpracy zmieniał. Coś po prostu mi nie gra, mimo to jest mocnym zawodnikiem.
Z drugiej, cały czas mam w głowie, że swoją 'karierę' zaczynał w tvn i to może być ich koń trojański ¯_(ツ)_/¯

@babazpola: A tak swoją drogą to zaskakuje mnie to, że przy takim poziomie partyjniactwa polskiej polityki ktoś uważa TVN za istotnego gracza lub, w szczególności, za stację próbującą sterować polskim społeczeństwem. Z strony lewicowo-liberalnej dużo aktywniejszym i bardziej znaczącym graczem jest Wyborcza.