Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Siema miruny, dołączyłem do tagu #terrarystyka już jako dumny właściciel. Na zdjęciu maluch Versi, przy pierwszym karmieniu trochę się wstydził, ale przy drugim już polował na wylęg świerszcza i wyglądało to świetnie.

Drugim maluchem jest brachypelma boehmi i nie udało mi się zaobserwować jak wcina. Ale na drugi dzień żarcia nie zauważyłem, więc chyba zjadł XD
źródło: comment_1592382030ySmFigARTsKPr5RFeIqBLG.jpg
  • 9
@Bomfastic: Jak moja versi była taka tycia, to trzymałam ją w moczboxie. 1cm torfu ubitego, 2 kawałki grubej czarnej barowej słomki do drinków. Miała wysokość swoje ciało x3 czy 4 i trochę przestrzeni. Możesz też ją umieścić w takich plasticzkach, co dają w nich świerszcze, sprzedają mech chrobotek- są wyższe i trochę dłuższe, z pokrywką.
@Bomfastic: Wielkość mojej versicolor możesz zobaczyć wchodząc na profil. Wrzucałam niedawno zdjęcie. Dostała terrarium szklane 10\10\16cm za całe 30zeta. Zrobiła sobie gniazdo jakie chciała (prawie, bo musiałam ją nauczyć, że przednia szybka z gilotyną to nie miejsce na tunel) i starczy jej to na jeszcze parę wylinek na pewno. Polecam :)