Aktywne Wpisy
Wrrronika +18
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +23
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
Mirki kolejny raz zawyła syrena w mojej miejscowości, szanuję tych chłopaków, którzy ratują ludzkie życie bezinteresownie. Martwi mnie jednak, że kiedyś dojdzie do jakiejś tragedii. Jak tylko zawyją syrena to nagle do remizy zmierza kilka samochodów strażaków, ale nie w miarę bezpieczny sposób tylko oni przejeżdżają przez czteroczłonowe skrzyżowanie na pełnym speedzie. Niedaleko jest szkoła. Nie mają oni specjalnego oznakowania na samochodach prywatnych. Czy nie mogliby oznaczyć jakoś samochodów?
Poszło pismo do komendanta stołecznego, powiatowego również do gminy, gdzie jeszcze można to zgłosić?
Tak jak mówię, chłopaków szanuję, ale należy zapominać, że dobry ratownik to przede wszystkim żyjący ratownik, który ponad wszystko ceni bezpieczeństwo swoje i innych. I nie chodzi o to, żeby przyjeżdżali z dozwoloną prędkością, ale przejazd przez to skrzyżowanie kiedyś skończy się tragicznie. A mam wrażenie, że jadąc na akcje mają klapki na oczy.
#straz #strazpozarna #polska #osp #strazak
Waszym zdaniem
@bartmx17: sprawa z moich okolic. Na szczęście chłopak wyzdrowiał i już ma się dobrze.
przykład z USA: https://www.youtube.com/watch?v=0dyHu0HB5AQ