Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki z #druk3d,
mam pytanie odnośnie kosztu wydruku, czy w ogóle opłaca się gdzieś zlecać wydruk, czy samemu kupić drukarkę i później ją odsprzedać?
Interesuje mnie model:
Starcraft_Battlecruiser
do wydruku na długość 60-70 cm.
Może ktoś z was mógłby to wykonać?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mam pytanie odnośnie kosztu wydruku, czy w ogóle opłaca się gdzieś zlecać wydruk, czy samemu kupić drukarkę i później ją odsprzedać?

@czarnym:

zle zadales pytanie ;)
Jezeli przeliczasz to w ten sposob, to koszt wydruku zleconego bedzie wiekszy, niz zakupiona nowa
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@sylwek2k dzięki za odpowiedzi, jednym zdaniem zgasiliscie mnie jak peta. Zero wiedzy, to myślałem, że z 8-10 stowek i będzie ok ale dzięki za wyciągnięcie z błędu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czarnym: Jak ci bardzo na tym zależy to kupuj jakiegoś enderka i witaj przygodo , zejdzie się z rok ale może ci się uda .Druk drukiem ale późniejsze spasowanie malowanie itd to byłby niezły hardcore
Ze zdjęcia w komentarzu wynika że jest to jakoś pocięte nawet
  • Odpowiedz
  • 0
@czarnym: No to decyzja należy do ciebie , możesz ten plik kupić drogi nie jest poszukać pojedynczych wykonawców i im porozsylac a jak nie to kupuj jakiś sprzęt i rób sam, drobnice najwyżej zlecisz komuś w żywicy ale większe detale fdm + baardzo dużo szpachlowania , szlifowania itd jak ma być ładnie
  • Odpowiedz
  • 0
@sylwek2k: No drukują po 5-6 złotych za godzinę czasami ale to i tak wyjdzie sporo kasy , przy takim dużym projekcie 200 złotych to nie jest jakaś ceną kosmiczną. I tak drukowanie potrwa rok xd
  • Odpowiedz
No drukują po 5-6 złotych za godzinę czasami ale to i tak wyjdzie sporo kasy

@Ciostek937:

no wlasnie... do tego podochodza koszty przesylek, roznej kalibracji (badz tez w ogole braku kalibracji drukarek) - a wiec wydruki od roznych wykonawcow moga (a raczej na pewno beda ) sie mocno rozjezdzac wymiarami miedzy czesciami - chocby z najprostszej przyczyny - bedzie to drukowane z roznych
  • Odpowiedz