Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mnóstwo Mirków pisze tutaj : moja dziewczyna nie chce ze mną into #seks. Standardowa porada jest wtedy: porozmawiaj z nią, a jak nie pomoże to #seksuolog

Ale ja pytam: czy kiedykolwiek Wam takie coś pomogło? Albo czy macie jakichś bliskich przyjaciół, którym pomogło? Chodzi mi o to, czy istnieje choć jedna para na świecie, w której faktycznie było: "nie chciałam seksu z moim anonem, ale pan seksuolog spowodował, że robie się mokra na sam widok anonka" xD

Bo ja rozumiem te porady, ale wydaja mi się takie trochę na danie nadziei, totalnie nierealne, że rozmowa z facetem albo rozmowa z doktorem pomogą na takie wypalenie. Jak jest faktycznie?

#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zdrowie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ee809e62d35834c6b87f2bd
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt

[=================================.......] 82% (192zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 1 lat działania AMW!
  • 15
  • Odpowiedz
różowa : mnie się wydaje, że to pomoże jakiemuś niewielkiemu odsetkowi par. Można przepracować traumy albo problemy związkowe, ale jeśli brak seksu jest skutkiem wypalenia, to nie wydaje mi się, żeby jakikolwiek terapeuta był w stanie pomóc. Choć mam nadzieję, że się mylę :)

Zaakceptował: LeVentLeCri
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: z perspektywy czlowieka z ponad 20 letnim stazem moge napisac:
bywalo roznie, bywaly klotnie, bywaly problemy, bywalo chlodniej w lozku, ale nigdy tak ze nic dluzszy czas, nie wiem miesiac czy cos
mogla sie zdarzyc tygodniowa czy nawet dwutygodniowa przerwa w ciche dni, moglo sie zdarzyc ze inicjatywa tylko z mojej strony, bylo duzo rozmow
zawsze bylo tak, ze rozowa miala ciut mniejsze libido bo ja to chetnie 3x
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: seksuolog poleci rozmowę na ten temat. Jest jakiś powód tego braku chęci. Albo nauczycie się rozmowiać o problemach i będziecie nad nimi pracować albo elo.

I teksty typu "już Ci się nie podobam, co nie" albo "pewnie byś wolała takiego Oskarka Deweloperskiego" to nie rozmowa, także uprzedzam.
  • Odpowiedz
Asdfg: @Lucider5 o kolega specjalista od związków. Jak zwykle. Szkoda, że teoretyk i uprzedzony do kobiet.

A co do wątku.... Różnie bywa. Czasem ludzie opadają w codziennosc i nawet nie pomyślą, że druga strona może mieć odmienne uczucia.
Wtedy poinformowanie ich o swoim problemie ma sens

Ludzie mają różne libido, czasem jedna ze stron ma
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: ale nie chce z tobą czy ogólnie nie chce? Laski często nie chcą, bo akurat mają jakiś problem czy to natury kobiecej, zdrowotnej czy innej. Pomóż jej rozwiązać problem, to może chęć jej wróci.
  • Odpowiedz
"nie chciałam seksu z moim anonem, ale pan seksuolog spowodował, że robie się mokra na sam widok anonka" xD

@AnonimoweMirkoWyznania: to tak nie działa. Seksualność kobiet się często różni od seksualności mężczyzn. Jest na ten temat masa mitów, przez co ciężko się dogadać i stąd pojawia się większość problemów w związkach.

Na przykład kobiety rzadziej doświadczają pożądania spontanicznego. Czyli "robię się mokra na sam widok anonka" często nie zadziała niezależnie od tego, jakim "chadem" jesteś. Większość kobiet doświadcza tego typu pożądania jedynie podczas owulacji, a część kobiet nie doświadcza go wczale, za to doświadczają pożądania responsywnego, czyli w odpowiedzi na dotyk, grę wstępną
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jeszcze zaznaczę - różnica w doświadczanym typie pożądania to tylko przykład, tego typu różnic między partnerami jest masa, a jeszcze pojawiają się też inne problemy, na przykład druga osoba ma masę hamulców, nad którymi możecie razem popracować itp.

Seksuologia to dosyć rozbudowana dziedzina. Ogólnie polecam edukację seksualną, już same podstawy dużo dają. Na przykład blog seksuolog bez tabu albo na instagramie Kasia Koczułap sporo wyjaśniają w temacie.
  • Odpowiedz