Wpis z mikrobloga

Mam kilka pytań odnośnie zakupu PS4 (a właściwie wersji slim bądź pro). Chciałem sobie zakupić konsolę do ogrania exclusivów (TLoU, GoW, HZD, Days Gone, Bloodborn) oraz Wiedźmina 3 i RDR2 (i być może Cyberpunka w przyszłości). Nie posiadam telewizora 4K (i nie planuję też takowego kupować). Mój budżet jest dosyć ograniczony (student here), a ceny PS4 pro w popularnych sklepach z elektroniką są dosyć wysokie (1700zł jak ostatnio sprawdzałem w euro i mediaexpert) jednak na korzyść Pro przemawia lepszy performance w grach. Stąd moje pytanie - Czy wersja slim pozwoli na komfortową grę w wyżej wymienione tytuły czy jednak lepiej trochę dołożyć do wersji pro?
#ps4 #ps4pro #konsole #gry
  • 17
  • Odpowiedz
  • 0
@NiekrytySzofer ja mam zwtkle i nie narzekam ale ci co maja ps4pro chwalili ze duzo plynniejsze
Osobiscie wolalbym miec ps4 zwykle w tanszej cenie np promocji ale za to wiecej gier badz pieniadz w kieszeni. A gram multi i czasami mozna kupic battlepass albo jakies dodatki
Ale sam zdexyduj bo ps4 pro ogolnie jest lepsze
  • Odpowiedz
@NiekrytySzofer: Dysk praktycznie sam się nie zapełnia bo nie ma czym.
Jeśli nie masz zamiaru instalować na raz 10 dużych tytułów (GTA 5, RDR2 itp) tylko grać w mniejsze tytuły lub po kolei to mniejszy dysk nie sprawi Ci problemów.
  • Odpowiedz
@NiekrytySzofer: wystarczy wpisać kilka fraz w google żeby zobaczyć jak wielu ludzi ma problemy z wydajnością na wersji slim, ekstremalnym przykładem jest Last Guardian, dla mnie grywalny jedynie w full hd na PS pro
  • Odpowiedz
@NiekrytySzofer ja mam 1tera i jak na razie nie zapełniłem go w całości a Gierek mam tak zawsze z 8 zainstalowanych. Więc jeśli lubisz grać jednocześnie w parę gier (strzelanka wyścigi czy masz konsole z kimś, ja mam z córką) to bierz "dysk tysionc" jeśli za to grasz tylko w jedno, przechodzisz i zapominasz to 500 w zupełności ci starczy. 120 GB na grę to max
  • Odpowiedz
@NiekrytySzofer: kupiłem slim, polecam też nie mam 4k, dysk 500gb mi wystarcza a mam trochę nasrane tych gierek dodatkowo jak masz w okolicy salon sony np we Wrocławiu na placu grunwaldzkim jest taki w galerii to mają tam ceny internetowe. Z tego co pamiętam kupiłem ps4 slim 500gb z dwoma padami stówkę taniej niż najlepsza na ceneo
  • Odpowiedz
Czy wersja slim pozwoli na komfortową grę w wyżej wymienione tytuły czy jednak lepiej trochę dołożyć do wersji pro?

@NiekrytySzofer: Jeśli nie posiadasz ekranu 4K i jesteś niedzielnym graczem to nie ma sensu brać Pro. Natomiast sens jest brać 1TB - wrzucisz takiego Warzone, RDR2 i trzy inne gry - nie masz przestrzeni dyskowej.
  • Odpowiedz