Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Może i sobie pomyślicie, że mam jakieś fobie albo jestem opętany ale wiem, że jestem obserwowany i na podsłuchu.
Na swoim telefonie ostatnio znalazłem plik audio mający prawie 2gb i nagrane tam było prawie 60 godzin to co było w zasięgu mikrofonu. Nie używam dyktafonu, nie używam aplikacji do nagrań i nie wiem jak się to znalazło. Od jakiegoś czasu pojawia mi sie kilka razy dziennie ikona google play, która informuje mnie o aktualizacji ale automatyczne mam wyłączone a główny ruch sieci w tym momencie to wysyłanie danych...
Telefon to samsung j5 2016
Dla was wyda sie to żartem a ja psychicznie nie wytrzymuje stalkingu, zgłosiłem to policji ale od kilku miesięcy nic sie nie dzieje więc napisałem pismo do głównej komendy w warszawie, gdzie nie odpowiedzieli mi wprost dlaczego tak sie dzieje a jedynie "robim co możem".

#telefony #android #podsluch #detektywi

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ee5e2302d35834c6b87edf8
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt

[======================..................] 54% (127zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 1 lat działania AMW!
  • 7
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Android przypadkiem nie nagrywa wszystkiego i nie wysyła do google w imie "trenowania usługi rozpoznawania mowy"? A jak nie Android to sam Samsung? Ostatnio coś czytałam że w jakimś starym IPhonie facebook automatycznie aktywował kamerkę. Więc no.¯\_(ツ)_/¯

Edit: Prosze - https://dailyweb.pl/facebook-potajemnie-uzywa-kamery-iphonea-podczas-przegladania-serwisu/

Jak bym się bała, to bym kupiła coś klasycznego typu MyPhone i spokój.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: poszukaj w sieci po nazwie pliku, może będzie opisana usługa która ów plik tworzy. IPhone i Android nie są dobrym wyborem jeżeli zależy Ci na prywatności. Niestety nie za bardzo masz inne opcje jeżeli nadal chciałbyś korzystać z aplikacji różnych.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: idz do lombardu i kup stary telefon, sprzed czasow smartfonow, taki, gdzie nie da sie instalowac zadnych aplikacji. Problem z glowy. Jezeli nadal bedziesz sie czul podsluchiwany, to raczej dymaj do psychiatry, bo moze Ci sie klaruje schizofrenia - jak wejdzie za mocno, to juz nie bedziesz w stanie odroznic zwidow od rzeczywistosci i podjac leczenia.
  • Odpowiedz