Wpis z mikrobloga

@ING_Bank_Slaski: @EkspertPKO:
Jestem klientem zarówno ING jak i PKO BP. Używam do płatności w sklepach karty w telefonie Mastercard w aplikacji Moje ING. Niedawno zainstalowałem aplikację IKO i tam również mam możliwość płatności kartą Visa podpiętą do płatności zbliżeniowych telefonem. Moje pytanie: która karta będzie miała pierwszeństwo przy płatności przed terminalem (wystarczy tylko wybudzić ekran blokady telefonu) i czy jest jakaś możliwość żeby to ustawić/mieć wybór którą w danym momencie płacić (tak, wiem że istnieje coś takiego jak Google Pay).
#ing #pkobp #iko
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Apple Pay mam listę podpiętych kart i przełączam chwilę przed przyłożeniem. W GPay nie ma czasem podobnie?

@TheMan: Nie korzystałem jeszcze z Google Pay, a druga sprawa nie wiem czy można będzie tam wirtualną kartę podpiąć (jaką jest Mastercard w telefonie).
  • Odpowiedz
@MichaelT128: Czyli obędzie się jednak bez Google Pay. Czyli domyślnie mam ING i kartę Mastercard w telefonie a gdy będę chciał płacić Visą z PKO BP to daję wyjątek "użyj domyślnej/z wyjątkiem, gdy jest otwarta inna aplikacja płatnicza" i wtedy rozumiem odpalam IKO i powinno działać. Dobra, będę testował przy najbliższej okazji. Dzięki za pomoc.
  • Odpowiedz
@SumOlimpijczyk: W ustawieniach telefonu (z systemem Android) powinna być opcja „Dotknij i zapłać” (NFC). Z tego miejsca można zarządzać płatnościami, czyli ustalić którą aplikacją będzie dokonywana płatność.
  • Odpowiedz