Wpis z mikrobloga

Zapisywanie danych o logowaniach się do stacji bazowych BTS w ciągu dnia

@dommmaz: Są aplikacje w rodzaju Netmonitora albo NetMonstera.
A to, czy widać tylko BTS, do którego aktualnie jesteśmy zalogowani, czy też jego sąsiadów, to zależy już od konkretnego urządzenia.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mp107 Problem w tego typu aplikacjach jest taki, że najpierw chcą dostępu do gps a dopiero później określają bts do którego podłączony jest telefon. A ja szukam takiej która wyświetli mi przybliżoną lokalizację na podstawie TYLKO BTS. Tak jak kiedyś stare telefony to wyświetlały. Przetestowałem chyba wszystkie. Nie wiem dlaczego się odchodzi od tego?
  • Odpowiedz
@dommmaz: Android uprawnienia do odczytania danych BTS-ów (LAC, CID) "podciągnął" pod wspólną banderę o nazwie "Lokalizacja". Możesz ewentualnie to obejść stosując XPrivacyLua. Wtedy nawet po przyznaniu aplikacji systemowego uprawnienia lokalizacji masz możliwość zablokowania jej dostępu do poszczególnych składowych owego uprawnienia.

Ale to wymaga Xposed (jako że to modyfikacja systemu) i zaakceptowania wszystkiego, co z tym się wiąże. Od "oblania" testu SafetyNeta po możliwość pogorszenia stabilności systemu.
  • Odpowiedz