Wpis z mikrobloga

• 1
Cześć!

Mój lvl10 ma #minecraft i chciałem mu zrobić niespodziankę.

Mam pytanie o darmowe serwery minecraft. Czy jest w ogóle coś takiego i czy dobrze działa.

Może lepiej dopłacić kilka groszy i kupić jednak coś płatnego.
Możecie mi doradzić bo totalnie to nie moje klimaty a wolę sprawdzone rozwiązania.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@empe: lepiej zapłacić piątaka i postawić serwer, są darmowe alternatywy aternos.org ale serwer nie są stabilne i czasem musisz czekać w kolejce po 2h żeby serwer odpalić, ewentualnie na plikach serwerowych postawić na swoim kompie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@empe: darmowe hostingi się tną i zazwyczaj nie można edytować plików serwerów, lepiej zapłacić te kilkanaście zł miesięcznie i hulać do woli
  • Odpowiedz
@empe: Ja od paru lat mam na https://craftserve.pl/. Idealnie się spisuje do moich wymagań - kilka osób, drobne modyfikowanie serwera. Up-time prawie 100%, regularnie aktualizują do najnowszych wersji MC. Koszt za ten serwer jest pomijalny, jedna flaszka na 3 miesiące.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kuprix niestety:(

Dzień dobry,
Niestety nie, obsługiwane jest tylko wydanie na komputery (Java Edition).
Pozdrawiam,
Artur Motyka
Craftserve.pl - Hosting serwerów Minecraft
  • Odpowiedz
@empe: Tak podejrzewałem, bo na szybkości przejrzałem swój panel admina i nigdzie nie widziałem możliwości zmiany na Bedrock Edition.
Możesz ewentualnie zaznajomić się z Minecraft Realms, one obsługują Bedrock Edition. Minecraft na Switch'u to niemal na 100% Bedrock Edition, natomiast nie wiem jak z wersją na androida.
  • Odpowiedz