Aktywne Wpisy
pepe998 +13
Mija miesiąc od założenia przeze mnie tindera i przez cały ten czas dostałem jedną parę i dwa polubienia.. Jedna para, wydawałoby się od sympatycznej dziewczyny.. Jednak nie nacieszyłem się nią zbyt długo gdyż zaraz po napisaniu do niej usunęła parę ( ಠ_ಠ) Jakieś rady? Wiem że nie jestem 8/10 jak w memach ale spokojnie pod 5/10 się łapię? Mam dobrą pracę i dużo podróżuje, a słyszałem że własnie dużo
kx_keytinho +510
Przy okazji, ciekawy artykuł:
https://www.focus.pl/artykul/gangi-delfinow
#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #heheszki #ciekawostki
Lewica nie twierdzi, że naturalne zachowania, jakkolwiek je definiować, są dobre. Twierdzi tak prawica, a lewica tylko pokazuje, do jakich absurdów to wnioskowanie prowadzi.
W tym miejscu elitarny prawak, czyli taki z IQ powyżej 80, mógłby zacząć kręcić przy definicji naturalności. Że mu wcale nie chodzi o naturalność jako
@koroluk: Który jest błędny bo jeśli coś występuje w naturze to nie znaczy że jest akceptowalne w społeczeństwie.
Drapieżniki zabijają swoje ofiary - czy to ma być lewicowy kontrargument do "prawckiego" zakazu zabijania ?
Małpy kradną.
Zarówno zabijanie wśród ludzi jak i kradzież ( którą to lewica dopuszcza w szerokiej
I o to chodzi, bystrzaku, kompletnie nic nie rozumiesz z tego, co się do ciebie pisze.
Prawo naturalne to bełkot, który każdy definiuje inaczej, to po prostu prawo, które nam się podoba.
A w przypadku homoseksualizmu zwykle przeciwnicy nie mówią nawet o
@koroluk:
Prawo stanowione również podlega interpretacji - czyli jest bełkotem. Prawo stanowione również podlega ciągłej przemianie i jest inne w każdym kraju - czyli jest równie bezsensowne jak prawo naturalne.
Prawo naturalne również powoli ewoluuje, zmienia się ale w danej zbiorowości jest ogólnie przyjęte.
Jeśli zaczniesz bazgrać lewackie "mądrości" na murach to przechodnie cię przegonią
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Natura ludzka to kompletnie mętne pojęcie, które można rozumieć na sto sposobów. Z jednej strony homoseksualizm jest naturalny, bo występuje w ludzkości od zawsze i zależy częściowo od genetyki. Z drugiej strony może nie być naturalny, no bo naturalnie to tylko beniz into vagina.
Tak samo naturalna i nienaturalna może być jazda samochodem, wszak mamy do transportu nogi.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/B%C5%82%C4%85d_fa%C5%82szywego_za%C5%82o%C5%BCenia
@ziomale: Stanowi.
Grawitacja nie jest wpisana w konstytucję a działa bo jest właściwością materii.
Prawo naturalne jest właściwością ludzkiej psychiki. Jeśli pojedziesz do prymitywnego plemienia ( np. na lewicowy squot, albo gdzieś do dżungli amazońskiej) i oszukasz członka plemienia to dostaniesz lanie. Całkiem realne, nie abstrakcyjne.
Chociaż z tym squotem, nie jestem pewien.
Czy ty na serio porównałeś prawo fizyczne - niezmienne, kwantyfikowalne - do jakichś mętnych właściwości ludzkiej psychiki, które potrafią się ogromnie różnić zależnie od człowieka i kultury?
Reakcja będzie inna
@koroluk:
W prawie stanowionym kara będzie różna w zależności od kraju.
Prawo naturalne - wspólny dla większości ludzi zestaw wartości.
@koroluk:
W temacie ewolucji : Wiesz jaki zestaw zasad okazał się najlepszy: Ten przyjęty przez cywilizację łacińską opartą na chrześcijaństwie, prawie rzymskim i greckiej filozofii. Taki zestaw sprawił że Europa podbiła niemal cały Świat.
Masz jakiś przykład pototężnej lewicowej
Co próbowałeś tym udowodnić? Bo nie udowadnia to nieomylności tego prawa i jego uniwersalnego zastosowania.
Nie będę się rozpisywał i charakteryzował błędu logicznego który popełniasz dlatego odsyłam
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_nature
i nie dotyczy
Czyli prawem naturalnym było niewolnictwo i było ono dobre? Prawem naturalnym niedługo może się stać poparcie dla homoseksualizmu, taki jest trend, tak już jest na Zachodzie. Wtedy to będzie dobre? A teraz nie jest?
Czyli twoje twierdzenie X jest dobre, bo X jest zgodne z prawem naturalnym sprowadza się do tego, że X jest dobre, bo X jest wyznawana przez większość
@KapralJedziniak: Chcesz powiedzieć, że kolonizacja terenów i mordowanie ludności cywilnej to wartości chrześcijańskie? ( ͡º ͜ʖ͡º)