Aktywne Wpisy

konik_polanowy +890
źródło: GbXqXs0W4AAjxX7
Pobierz
hacerking +75
Dobra, czas na wyznania, bo co chwilę jestem atakowany, że żebrakiem. Nie wstydzę się tego, lecz ja dzięki wsparciom choć przez jedną j----ą chwilę czuję się normalny i mogę sobie pozwolić na takie rzeczy jak MC, hottodga itp.
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć

od dziś mam przyjemność dłubania w vuejs.
moje pierwsze wrażenia w porównaniu do reacta:
- większość błędów, których szukasz to chińskie/japońskie znaczki w google
- błędy w konsoli nawet nie dają informacji, która to linia kodu. o nazwie funkcji zapomnij.
- z-----a dokumentacja, jeden temat rozbity pomiędzy dwa działy, jeden da się wygooglać, drugi trzeba grzebać nie wiadomo jak głęboko gdzie oba są niezbędne do zrozumienia zagadnienia
- tragiczny support typescripta z zerową dokumentacją
- mieszanie templatki, stylów i jsa w jednym pliku (no dobra, można rozdzielać, ale mówię o 1. wrażeniu)
szczerze, czym ludzie się jarają w tym vue? chętnie usłyszę konstruktywne opinie zaawansowanych użytkowników
osoby, które miały styczność zarówno z reactem jak i z vue tymbardziej mile widziane <3
Komentarz usunięty przez moderatora
chyba głównie te problemy z typescriptem i brak dobrych doców do komponentów klasowych mnie tak uprzedziły.
oby trochę popracowali w tym kierunku.
w jednym miejscu mówią o propsach, w innym mówią, żeby bindować, w innym, żeby robić data. nigdzie nie jest to jasno rozpisane.
w react to jakieś takie intuicyjne było i docsy mowiły kiedy najlepiej czegoś uzywać. brakuje mi takiego best-practices
@Folmi: sprawdza się jak docsy są dobrze napisane, np. symfony czy react :D
tutaj jakoś to wszystko pomieszane i do tego zero przykładów z klasowymi komponentami
@Folmi: czyli jak potrzebujesz komunikację w obie strony, żeby robić jak najwięcej SRP to tak naprawdę musisz robić wszystkie 3?
@Folmi: tak też myślałem, ale jednak state w reactie poniekąd pozwala na odejście od reduxa nawet w tych średnio-skomplikowanych projektach.
chyba jednak jutro bedzie przemyslenie tematu i wdrożenie vuexa