Aktywne Wpisy
Kturo mirabelkę najbardziej kochacie?
- analna dewastatorka 12.8% (16)
- Drobne na taryfe 4.0% (5)
- Njdnscośtam 13.6% (17)
- Lukija 2.4% (3)
- choochoomotherfucker 5.6% (7)
- oficjalniemartwa 3.2% (4)
- szzzzzz 6.4% (8)
- Stormi 7.2% (9)
- 2-fenyloetyloamina 4.8% (6)
- Innywymiar90 40.0% (50)
zalozylemkonto +116
Sobota, 5:55 chłop zadowolony nad jeziorem na spacerze
Dzisiaj coś, przy czym wszystkie paskudne keto-mug-cake mogą się schować. Deser skończony, idealny, 10/10, który mogłabym dostać w knajpie i się zachwycić. I to 10/10 jest w skali normalnej, w ketogenicznej to będzie 1000/10.
Jajka z erytrolem miały luźniejszą konsystencję niż te ubijane z cukrem, prawdopodobnie dlatego ciastko po wystygnięciu opadło, ale w smaku wciąż jest super.
Coś pomiędzy czekoladowym musem a truflą.
A następnym razem będę je piekła krótko i zjem jako lava cake.
Oryginalny przepis tu: https://www.rozkoszny.pl/lekkie-bezmaczne-ciasto-czekoladowe-z-kawa/
Czekoladowe ciastko bez mąki
Na 4 porcje:
100g czekolady 85% lub wiecej
40ml espresso
2 jajka
26g erytrolu
60ml śmietanki 36%
Szczypta soli
Czekoladę rozpuścić z kawą w kąpieli wodnej.
Jajka ubić z erytrolem aż zjaśnieją, dodać 1/4 do czekolady i wymieszać. Dodać resztę masy janecznej i delikatnie wymieszać. Na koniec wmieszać ubitą śmietankę i sól .
Masę rozdzielić między cztery kokilki ( przy ciastku przeznaczonym do jedzenia na ciepło, prosto z naczynka nie ma potrzeby smarowania i wysypywania czymkolwiek, jeśli chcecie zaserwować je inaczej, posmarujcie kokilki masłem i oprószcie kakao) i piec ok 25min w 180°C, aż ciasto się zetnie.
Serwowałam gorące, z bitą śmietaną i truskawkami.
MAKRO (bez dodatków) : 1008kcal 24B 89T 21W
PORCJA: 252kcal 6B 22T 5W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
mąka, mleko, jajko, kakao (to słodkie), ew. słodzik i olej
Musiałbym spróbować twój przepis
Muszę sobie zapisać w notatkach żeby nie zapraszać Cię nigdy na kolację XD
może by pomogła mała ilość proszku do pieczenia wymieszanego z gumą ksantonową żeby zrobić rusztowanie