Wpis z mikrobloga

Siemano Mircy,
Mam pytanie dot. Graphic design. Skonczylam pierwszy rok studiow i teraz przede mna 3 miesiace przerwy. Chce wykorzystac ten czas, zeby nauczyc sie nowych rzeczy ktore sa przydatne badz niezbedne zeby w tej branzy funkcjonowac. No i teraz, co mozecie poradzic? Od czego zaczac, jakie umiejetnosci/ znajmosc jakich prohramow pomoga mi sie rozwinac?
Na razie uzywalam: #illistrator, #photoshop, indesign, figma, webflow, dreamweaver.
Za najbardziej pomocna odpowiedz z wprowadzeniem obiecuje wyslac zelki poczta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#grafikakomputerowa #grafika #studia #praca #graphicdesign
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nauczyc sie nowych rzeczy ktore sa przydatne badz niezbedne zeby w tej branzy funkcjonowac

@amebazupelna: A co wy tam robiliście przez ROK skoro nie powiedzieli nawet czego się macie uczyć?

A wogle - poszłaś na studia o projektowaniu graficznym nie interesując się wcześniej branżą?
  • Odpowiedz
@Bartholomew: przez rok akademicki mowili, owszem. Ale od kiedy to prowadzacy mowia Ci, co masz ogarnac w wakacje? Bardzo sie ciesze, ze Ty byles geniuszem jeszcze przed studiami.
Ja interesowalam sie sztuka, rysunkiem, visual communication a to wszystko jest elementem grafiki komputerowej i designu.
Smuci mnie Twoje podejscie do drugiego czlowieka.
  • Odpowiedz
@neurofunky: To działa w odwrotną stronę. Najpierw trzeba wiedzieć co się chce osiągnąć a potem szukać narzędzi.

Ale to przychodzi z czasem. I albo się rozmyjesz umiejąc wszystkiego po trochu albo skupisz na byciu mistrzem w jednej dziedzinie.

@kiszczak: Painta trzeba było zaproponować też, bo lepiej znać niż
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@amebazupelna: grafika to dość szeroka dziedzina, dobrze byłoby gdybyś się najpierw sprecyzowała, gdzie/jak się w niej widzisz za kilka lat? Dopiero wtedy można dać Ci jakieś rady :D
  • Odpowiedz
@amisobad: dobre pytanie, na ktore nie umiem jeszcze w pelni odpowiedziec. Robilam jakies stop motion, strone internetowa ale bardzo podstawowa, mysle, strony internetowe i logo to cos, co lubie robic najbardziej.
@neurofunky dzieki wielkie za nazwiska, troche czytam bo historie sztuki tez mam.
  • Odpowiedz
  • 0
Ja jestem ciekaw, więc zapytam, chociaż ie dotyczy to pytania. Jak wyglądają takie studia? Co tam robicie, jak wygląda proces rekrutacji? Pytam z ciekawości, bo chciałem iść na coś w kierunku grafiki komputerowej, ale obecnie buduję statki. Przegrałem życie? Czy jednak dobrze, że trochę chłodna głowa wzięła górę i wybrałem coś ardziej przyziemnego (#heheszki, bo w zasadzie na wodnego ( ))
  • Odpowiedz