Wpis z mikrobloga

PRZYPADEK KUDRYSÓW Z MYSZKOWA

Książkę zamówisz przed premierą i ze zniżką tutaj: https://rcl.ink/Hw2

To zdjęcie poniżej dostałem od pana Andrzeja Niewinnego Dobrowolskiego, polskiego pisarza i dziennikarza i tłumacza. To jeden z przedmiotów, który siłą swojej (lub też nie do końca swojej) woli wygięty został przez Annę Kudrys i jej córkę.

Zdarzenia, do których w latach 80 dochodziło w Myszkowie, nie były pojedynczymi przypadkami. Tego typu zjawiska raportowane były na całym świecie, wiele razy również w Polsce - znane są, chociażby, przypadki Joasi Gajewskiej z Sosnowca (ten jest najsłynniejszy, opisany bardzo szczegółowo w książce "Nieuchwytna siła" duetu dziennikarzy Anny Ostrzyckiej i Marka Rymuszko, oraz badany przez wielu naukowców m.in. z Zakładu Biofizyki Śląskiej Akademii Medycznej, czy też Instytutu Psychologii Uniwersystetu Śląskiego), Joasi z Sochaczewa, Tomka Urbańskiego z Kaniewa czy Weroniki Barniukiewicz z Nowego Dworu Gdańskiego.

To tylko niektóre przypadki, ale łączy je jedna rzecz - w towarzystwie tych osób - z reguły dzieci - przedmioty potrafiły lewitować, przesuwać się, albo pojawiać znikąd. Mimo badań - nie zostały wyjaśnione. Łączy się je albo z działaniami parapsychicznych mocy, albo też z mocą poltergeista - chociaż niewykluczone, że mówimy tak naprawdę do jednej i tej samej rzeczy.

Przypadek, który opisuję w "Paranormalnych" jest szczególny, bo dotyczy nie dziecka, a dorosłej kobiety. Dzisiaj mało kto już o nim mówi, minęły przecież dziesięciolecia, ale jednym ze świadków tamtych wydarzeń i zarazem jednym z pierwszych badaczy, był właśnie pan Andrzej, który podzielił się ze mną swoją wiedzą.

Dla mnie sprawa Kudrysów (oraz innych rodzin, w których manifestowały się podobne zjawiska) była szczególnie ciekawa, bo już wcześniej badałem podobne wydarzenia - w Turzy Wielkiej również manifestował się poltergeist. Szczegóły tej opowieści odnajdziecie oczywiście w "Paranormalnych" już niebawem

#paranormalne #horror #ksiazki #czytajzwykopem #cedrikpisze

Zapraszam też na mój fanpage: https://www.facebook.com/mstonawski/
Cedrik - PRZYPADEK KUDRYSÓW Z MYSZKOWA

Książkę zamówisz przed premierą i ze zniżką...

źródło: comment_1591117667dmsRh4WurueyEMlspg7CHu.jpg

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
To jeden z przedmiotów, który siłą swojej woli wygięty został przez Annę Kudrys i jej córkę.

@Cedrik: Słabe. U nas w firmie pewien Białorusin siła swojej woli wygiął prawie nowa Scanie. Ledwo ja później wyprostowali
  • Odpowiedz