Aktywne Wpisy
PiotrFr +308
balticporter +422
Ten remiks „The Sound Of Silence” co puszczają ostatnio w radiu, to powinien zostać zakazany, a autor i rozgłośnie postawione przed Trybunałem w Hadze za zbrodnie przeciwko ludzkości ლ(ಠ_ಠ ლ)
#zalesie
#zalesie
Czarni są w stanach dalej prześladowani, systemowy rasizm istnieje, policja gorzej traktuje czarnych obywateli. Takie są fakty (Policja w stanach to ogólnie poziom Chin bardziej niż cywilizowanego świata, jest mnóstwo filmów w których otwierają ognień i pacyfikują nieszkodliwe osoby, czasami nie będące nawet manifestantami). Po prostu śmierć George'a Floyda przelała czarę goryczy. Protesty są w 100% uzasadnione.
Trzeba też zaznaczyć, że czarni częściej popełniają przestępstwa, gangi w USA są złożone w ogromniej części z czarnych, a to co dzieje się w niektórych miastach nie jest protestem tylko zwykłymi napadami, wykorzystaniem chwilowej destabilizacji. Nie ma wytłumaczenia dla atakowania postronnych ludzi oraz demolowania i plądrowania sklepów.
Pamiętać należy, że wbrew opinii wykopowych rasistów czarni nie popełniają przestępstw, bo są czarni, a dlatego że są biedni, gorzej wyedukowani i mają statystycznie gorsze życie niż biali. Dodatkowo są jeszcze radykalizowani w swoich działaniach i poglądach przez ludzi wmawiających im, że potrzebna jest wojna rasowa, że trzeba zabijać białych itp (np część Antify). Zdesperowany człowiek wierzy w takie rzeczy i wcale nie musi być idiotą, ani nie musi być czarny. Dobrym przykładem są Niemcy lat 30 XX wieku.
Tak na marginesie to rasistowskie szambo które wylewa się na głównej i w gorących pokazuje tylko, że polacy są ksenofobami i daleko im do poziomu krajów rozwiniętych. To nie jest nagłaśnianie problemu tylko pretekst do uzewnętrznienia swoich rasistowskich poglądów co pokazali zakopując masowo znalezisko o czarnych ludziach broniących sklepu przed dewastacją.
#bekazprawakow #bekazlewactwa #takaprawda #neuropa #4konserwy #usa #rasizm
Jak to uzasadnić, skoro w więzieniach jest więcej czarnych niż białych?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
Wyobrażasz sobie poza tym takie zamieszki gdzieś w Polsce? bo ja raczej nie.
Jakbyś podał statystyki pokazujące udział poszczególnych narodowości/grup społecznych/ras w skali popełnianych przestępstw (najlepiej z podziałem na typy przestępstw) to możemy pogadać.
Sam piszesz że problem jest skomplikowany a dajesz porównania na zasadzie "Ci też robią źle".
Szeregowy wykopek (czyli taki, który raczej nie obserwuje a nie wypowiada się) raczej uważa że świat nie dzieli się tylko na ludzi dobrych i złych. I uogólnianie
@Duzy_Dziki_Zwierz: Absolutnie nie. To zamieszki, w którym ludzie tracą zdrowie i majątki. Na wykopie mówimy w większości o przedsiębiorcach - ale również protestujący są ostrzeliwani gumową amunicją, wiele osób traci wzrok w takich wypadkach.
@Duzy_Dziki_Zwierz: Zapytaj mnie za pół roku -
@Kakauowy_Zbawicel: ogólnie się zgadzam, że sytuacja nie jest czarno-biała. I o ile systemowo nie można usprawiedliwiać innego traktowania osób czarnych, tak rozumiem, dlaczego policjanci mogą ich inaczej traktować. Tak samo, jak nie można ustawą represjonować osób z wytatuowaną twarzą,
Policjanci bardziej kontrolują bo jest więcej zgłoszeń, bo wg statystyk jest więcej przestępstw itd. myślicie że w Polsce policja nie uważa bardziej na patologicznych dzielnicach? Jak idziecie przez miasto i wchodzicie do patologicznej dzielnicy, to też nie uważacie bardziej?
Biali spieprzają
@johny-kalesonny:
Wkleiłeś tylko wykres, który pokazuje, że w Polsce wiele osób siedzi w więzieniach. Jak już tak na tę Polskę plujesz to dobrze byłoby mieć jakieś konkrety - jak chcesz mnie przekonać, a możesz, to ja mogę pluć razem z tobą, tylko wykaż że to akurat Polacy
@Kakauowy_Zbawicel: jakich protestów? Pokojowych? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Kakauowy_Zbawicel: Sebastianowie i Mateusze z gorszych dzielnic w Polsce są nadal prześladowani za pochodzenie. Nie ma znaczenia fakt, że Seba ostatnio zawinął radyjko z czyjegoś samochodu a Mati oklepał twarz sąsiadowi. To jest zwykłe dopisywanie ideologii do koloru skóry i szczyt hipokryzji w wykonaniu środowisk skrajnie lewicowych. Nazwij mnie rasistą, bo w końcu każdy, kto myśli inaczej nim jest. Takie prymitywne sebastianowe myślenie - albo