Wpis z mikrobloga

@devel9k ja robiłem tak: marynata z musztardy i miodu + trochę cydru żeby rozwodnić i do tego papryka wędzona, imbir, czosnek granulowany, chilli, pieprz i sól. Malujesz tym żeberka i zostawiasz na noc. Potem pieczesz i pod koniec pieczenia pędzelkiem malujesz ketchupem (może być troszkę rozrobiony z wodą). Wychodzą przepyszne, lekko słodkie i aromatyczne
@devel9k: ja to robię wszystko na oko, ale jak chcesz mieć przepis to 1 duża łyżka musztardy sarepskiej + 1 duża łyżka miodu + 3 łyżki cydru mieszasz w misce aż będzie jednolite i płynne i do tego po łyżeczce pozostałych przypraw (możesz modyfikować wg uznania jeśli nie lubisz np za ostrego). Na koniec 2 łyżki ketchupu rozmieszane z 1 łyżką wody. Mi to wystarczyło na ponad kilogram żeberek. Jak Ci