Wpis z mikrobloga

Uoooho... ale się porobiło. Myślałem, że jak Duda wygrał z Carlsenem i mój wpis dostał prawie setkę plusów na wykopie to będzie to osiągnięcie, no bo przecież...

#polandstronk

Faktycznie było to najlepsze do tej pory video na moim kanale. Ale wczoraj wieczorem zanim poszedłem spać zauważyłem, że ludzie gadają ostro o innej przegranej Carlsena. Tym razem z brazylijskim GM Supi. Krótki research, gra krótka, warianty ciekawe, na koniec spektakularny koniec - lecimy.

Gra była rozegrana na chess-com, ale wyglądała na chess24-com, więc albo Magnus trollował albo kontynuował dramę albo cholera wie co. Bez znaczenia, plan był taki - jak powiedział na końcu - żeby wskoczyć na pierwsze miejsce w streamujących, po czym skasowac konto... a bo tak. Mieliśmy więc 6h Magnusa streamującego blitze. I podczas tych 6h trafiła się jedna spektakularna partia. I o niej było moje video.

Jak ktoś nie widział to tutaj
Luis Paulo Supi vs Magnus Carlsen
https://youtu.be/GzCAhMYcLsA

Ale wracając do tematu. Poszedłem spać, wstaję rano a Brazylijczycy szaleją, zalali mój kanał oglądnięciami, komentarzami po portugalski, nazwali Magnusa kapibarą, inni wyjaśnili co mieli na myśli, itd.. już jest 4000 wyświetleń, a normalnie w tym samym czasie mam 100 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#brazilstronk

Wygląda na to, że duma narodowa Brazylijczyków jest jeszcze bardziej w kosmosie niż Polaków. No i tak przy okazji rzutem na taśmę, przed końcem miesiąca zrobiłem historyczne 500 subów na jutjubie, więc się cieszę. Yay!

P.S.1. Jeszcze z tego co widzę, to drama się dobrze sprzedaje - myślę czy nie nagrać czegoś, że z tym elitaryzmem szachowym to nie do końca tak jak sobie Agadmator czy Hikaru wydumali... ale jeszcze się z tym prześpię i może jutro.

P.S.2. I nareszcie agadmator czy chess-com nagrali kilkanaście godzin po mnie, więc była szansa na lepsze wjusy

#mordimerchess #chwalesie #szachy ##!$%@? #youtube #contentnadzis
Vit77 - Uoooho... ale się porobiło. Myślałem, że jak Duda wygrał z Carlsenem i mój wp...

źródło: comment_159063021275OQQoCJyqtLvKSK43T3yE.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Solidly: Ale chyba bardziej, co? No chyba, że Duda by dowalił taką ofiarę hetmana... kurde, szkoda, że nie nagrywałem jak zrobił podwójną ofiarę hetmana z Nakamurą - może Polacy też by nabili 5000 oglądnięć. A może nic straconego? :D
  • Odpowiedz