Aktywne Wpisy
elozapiekanka +15
TLDR -szukam pracy jako java developer juz 4 msc i lipa
2 lata exp - inż
codziennie min 1 rozmowa z hr
srednio raz na tydz rozmowa tech
CV mam dobre bo HR dzowni
(mialem CV mniej kolorowe ale skumalem ze przegladaja baby z HR i jak jest zbyt skompliowane to one juz sie gubia)
Z HR spoko bo mam TECH rozmowy
TECH juz na pamiec znam przebiegi rozmow
15 minut mowia
2 lata exp - inż
codziennie min 1 rozmowa z hr
srednio raz na tydz rozmowa tech
CV mam dobre bo HR dzowni
(mialem CV mniej kolorowe ale skumalem ze przegladaja baby z HR i jak jest zbyt skompliowane to one juz sie gubia)
Z HR spoko bo mam TECH rozmowy
TECH juz na pamiec znam przebiegi rozmow
15 minut mowia
JulianGangol +67
Zaorana i zmasakrowana swolocz lewacka. Piekna riposta. Panie Mentzen wybrnal pan jak poeta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polityka #polska #konfederacja #bekazlewactwa #bekazpisu #pis #wybory #4konserwy #neuropa #wydarzenia #heheszki #humorobrazkowy
#polityka #polska #konfederacja #bekazlewactwa #bekazpisu #pis #wybory #4konserwy #neuropa #wydarzenia #heheszki #humorobrazkowy
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Doszła druga cytryna i pomarańcza więcej zdjęć w komentarzach.
#ogrodnictwo #botanika #cytryna #pomarancza
#domowauprawa
Oczywiście że się da zebrać owoc, potrzeba cierpliwości. Ja kupiłem na rynku już takie mające około 5cm wysokości i idą sobie w górę
Pochwalę się jak zaowocują
To nic, byle by było widne miejsce. Nie musi od razu cały czas słońce na nie prażyć.
Te 2 mniejsze muszę przesadzić w większe doniczki.
Polecam, zakup albo minimalnie odrosnieta albo sądź z nasion na alledrogo masz zestawy startowe za około 35zl cały komplet nawet z doniczka ziemią nawozem itp.
Jak się wkrecisz to będziesz leciał po kolejne sadzonki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przepraszam koleżankę ;)
O sam się nad tym zastanawiałem znalazłem
https://allegro.pl/oferta/cytryna-drzewko-cytrynowe-zestaw-do-uprawy-xxl-9235870357?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_ogr%C3%B3d&ev_adgr=Ro%C5%9Bliny,+kompostowniki,+oczka+wodne+oraz+pod%C5%82o%C5%BCa&gclid=CjwKCAjwtqj2BRBYEiwAqfzurzoeEVP2aCbsRdYkBCnR4bIjLZWPle1Nwyl_H8SSq6Mrd5V46uZguhoC0EoQAvD_BwE
Ps nie próbuj sądzić z pestek takiej zwykłej cytryny bo ona może i przez 10 a nawet 30 lat nie mieć owocu.
Cytryna wyhodowana z pestki może zaowocować pierwszy raz nawet dopiero po kilkunastu latach, bo w naszym klimacie dojrzałość biologiczną osiąga bardzo późno. Ma to związek z długością dnia, intensywnością światła, wilgotnością powietrza i okresem zimowego spoczynku. Tylko klimat śródziemnomorski spełnia wszystkie te wymagania. Drzewko cytrusowe zaowocuje o wiele szybciej, jeśli sadzonka jest pobrana z innego owocującego już egzemplarza.
Sąsiad podesłał mi nawet ostatnio zdjecie takiego pestkowego ,, dzikusa"
Nawet jednego pąka nie ma od kiedy mu to wyrosło hmm ze 2 lata
No :)
No to teraz sobie porównaj z moimi pierwszolatkami
Tu masz tydzień temu
A tu po tygodniu
Noo pochwal się później jak idzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak za tydzień się za nie wezmę, przesadzę w większe doniczki i ogarnę. Czasowo lipa ogromna żeby nawet po ziemię iść ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Spoko jak coś to pytaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)