Wpis z mikrobloga

@skar: Ja sobie w hiszpani wypaliłem brązowy herb na klacie w ciągu 15 minut zanim zauważyłem że mam niedopiętą marynarke a spawałem zbiornik prądem 250A przy samej mordzie.
  • Odpowiedz
  • 2
@Jasiu780 z głupoty xD ja raz musiałem coś tylko pospawać dosłownie 10 sekund i pięknie się opaliłem. Promieniowanie od łuku spawalniczego jest takie samo jak od słońca tyle, że z racji tego ze wraz z kwadrarem odległości promieniowanie maleje x2. Promieniowanie od łuku spawalniczego jest oczywiście zdecydowanie słabsze niż słoneczne, ale z racji z odległość między łukiem a ciałem wynosi kilka cm jest ono o wiele gorsze bezpośrednio dla ciała.
  • Odpowiedz
@skar kiedyś jak byłem mały patrzyłem jak bramę spawali. Ojciec krzyczał żeby nie patrzeć bo będę płakał w nocy. Oczywiście miałem gdzieś rozkaz ojca i w nocy ból jak by ktoś piasek sypał w oczy. Nie polecam (oczywiście patrzenia na spawanie a nie słuchania rad mądrzejszych)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@skar: kup Panthenol (super nawilża - na oparzenia). Lek bez recepty w aptece w postaci pianki. Jeśli to oparzenia, bo na spawaniu się nie znam
  • Odpowiedz