Aktywne Wpisy
glider05 +994
Plusik dla 20 kotka, nikt nie pulsuje 20-łatki. 3 lata temu słodzinka zgarnęła kilka plusów. Za 3 lata już się pewnie nie spotkamy (ꖘ‸ꖘ)
#pokazkota
#pokazkota
Juliusz-Banioski +78
#mecz
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Czy administrator sieci w pracy mógłby wiedzieć, że zaglądałem np na facebooka na telefonie poprzez hotspot mobilny ze służbowego komputera?
Wiele firm może sprawdzić co robiłeś na konkretniej maszynie. VPN cię przed tym nie uchroni.
VPN nie jest odpowiedzią na wszystko kolego. Zależy jak ten hotspot jest zestawiany. I gdzie jest zestawiany.
Wszystko zależy od rozwiązania.
W 90% się zgodzę, ale... no właśnie. Zależy jaki VPN, zależy gdzie, coś za dużo tego ale...
Można zrobić parę dodatkowych trików.
Raczej z płatnymi rozwiązaniami nie ma szans, ale darmowe, to powiem znowu, zależy...
Co to za problem, jak jest budżet i masz kogoś na oku.
Znam historię, że kogoś tak wywalili za oglądanie p---o w czasie pracy.
Weryfikujesz za każdym razem certyfikat? Nie sądzę. Dopóki przeglądarka się nie pluje...
Już to widzę, jak ktoś sprawdza certyfikaty SSL.
Aplikacje to robią, ale tak jak mówisz, do tego trzeba mieć roota często.
@Brother_of_Steel: VPN to nie proxy i tu nie zrobisz MITM raczej w żadnym z dostępnych obecnie protokołów, bo klucze muszą się zgadzać i inaczej nie będzie połączenia. Certyfikaty SSL nie mają tu wtedy nic do rzeczy.
Mówię, to jest trochę szkolna dyskusja, bo rozwiązań i trików są tysiące, ja sam znam tylko kilka, ale naczelna zasada, nadmierna pewność siebie
Konkretnie to się pracuje na konkretnym przypadku.
C--j wiadomo jak ma koleś to zrobione, ale ja mam teraz typowi wymyślić konkrety. No zastanów się trochę, bo ręce opadają.
Dyskusje na wykopie... Zaraz przylecą typy, co wszystkie rozumy pozjadali i k---a nie przegadasz, VPN k---a rozwiązanie na wszystko i c--j. Spoko. Tak sobie myślcie. Nawet