Mirosławy! Złamany mini jack 3,5 mm utknął mi w Nintendo Switch xD Tzn. ułamała się końcówka i już tam została. Próbowałem ją wyciągać: - po prostu wkładając nieurwaną końcówkę słuchawek i wyciągając, efekt: X - wkładając końcówkę wkładu od długopisa, efekt: X - przylepiając gumę do żucia do patyczka od szaszłyka, efekt: X (plus musiałem gumę wyciągać bo się pokleilo) - aplikując klej super glue/kropelka do końcówki wkładu od długopisa oraz końcówki felernych słuchawek. W jednym i drugim przypadku, po odczekaniu 10 minut we wtyczce, efekt: X
Ma ktoś może pomysł co mógłbym jeszcze zrobić by wydostać to badziewie? Myślę głównie o metodach bez rozkręcania, bo Switch jest skręcony na śrubki że wzorkiem jak ze środka okręgu w logo Mercedesa - chyba nie mam takiego śrubokręta premium xD
@Widzet: Albo uda się mocnym klejem, na przykład kropla poxipolu na wykałaczce i poczekać z godzinę aż złapie, albo trzeba rozkręcać. Ja bym się powoli godził z myślą, że port może wymagać wymiany
@Widzet: mała śrubkę spróbuj wkręcić w urwany wtyk, środek jest plastikowy i powinno wejść, ew. Wiertło 2mm, wywiercić, kropelka do środka, wykalaczka w to i wyciągasz
@Widzet zlamalem kiedys tak.mini.jacka w slocie w komputerze. Ja rozwiercilem to wtedy mini wiertelkiem w takiej malej wiertarce (dremel czy cos takiego~). Wiertlo sie slizgalo na boki jak p------e ale jakos dalem.rade i potem wyssalem.wióry odkurzaczem. Srednio polecam te metode, tak tylko.mowie xd ( ͡°ʖ̯͡°)
@Widzet: jak chcesz się bawić klejem to nie wkład do długopisu, którego klej w ogóle się nie trzyma (chyba jest z PE, nie da się kleić PE kropelką) tylko kawałek nitki albo wykałaczka
Tzn. ułamała się końcówka i już tam została. Próbowałem ją wyciągać:
- po prostu wkładając nieurwaną końcówkę słuchawek i wyciągając, efekt: X
- wkładając końcówkę wkładu od długopisa, efekt: X
- przylepiając gumę do żucia do patyczka od szaszłyka, efekt: X (plus musiałem gumę wyciągać bo się pokleilo)
- aplikując klej super glue/kropelka do końcówki wkładu od długopisa oraz końcówki felernych słuchawek. W jednym i drugim przypadku, po odczekaniu 10 minut we wtyczce, efekt: X
Ma ktoś może pomysł co mógłbym jeszcze zrobić by wydostać to badziewie? Myślę głównie o metodach bez rozkręcania, bo Switch jest skręcony na śrubki że wzorkiem jak ze środka okręgu w logo Mercedesa - chyba nie mam takiego śrubokręta premium xD
#elektronika #nintendoswitch #majsterkowanie
Jak będziesz sprzedawał taką już nie do naprawy to daj znać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cztery małe igly
Dwie
Chłopaki juz przesadzaja z tymi gratisami. A miala byc marka premium
Połóż nitke w przestrzeń między ścianka a bolcem i igłą ją wciskaj w tą przestrzeń, może jakoś da radę.
Powodzenia
@Widzet: ten śrubokręt nazywa się trox, widziałem dziś w Leclercu cały zestaw za 6zl