Wpis z mikrobloga

#wot
Jest wiele czołgów, które uznawane są przez większość za OP. Taki np. STB-1. Nigdy nie słyszałem o nim złego słowa. Kupiłem go i jestem załamany jak lamię nim w każdej bitwie. Nie jestem jakimś mistrzem wota ale radzę sobie i nie narzekam zwykle.
Na STB mam po 14 bitwach 1100 średniego dmg i maksymalny 2800. Nie wiem jak Wy nim gracie. Ja za każdym razem spływam.
BTW, skoro jest taki dobry to dlaczego nie ma ich tak dużo na randomach a tym bardziej na klanówkach?
  • 19
@TwujKasztan: mam to samo ze szwedami. mam premke 6, mam lansena C, ciezkie skonczone, ogolnie idzie mi nimi jak reszta czolgow. - czyli normalnie, nie zadne tam wyniki ponad moje skille/sily. Wydalem w #!$%@? wolnego expa i wszystkie blueprinty, zeby zbadac meda 8. Nowa zaloga, zrobiona z kampanii + w #!$%@? ksiazek szkoleniowych, itp. Nie umiem tym grac, sprzedalem ten czolg po 30 bitwach. Mam na nim, nie wiem, 15% WR?
@kavior: to jeszcze nic, ix tier ma strasznie kartoflane działo ale przynajmniej ma jakiś pancerz. Właśnie kończę grindować tier X ale raczej go nie kupię.
@TwujKasztan: no to nie wiem, ogólnie stb gra się jak leo czy progetto, strzelasz kiedy nie jesteś wyspotowany. Masz ten jeden plus, że grając hulldown przeciwko innym medom masz duża szansę, że coś odbijesz. Podobno działo jest mało celne na nim ale nie wiem bo
@TwujKasztan: STB grany głównie na urwisku bo jest tam fajna rampa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie 907 to zawsze pierwszy wybór na meda bo w niego trzeba przycelować co nie jest takie proste jak wyjeżdża na ciebie 5 sztuka, a STB wystarczy, że trafisz w kadłub
@TwujKasztan: o ile 140/907 są uniwersalne o tyle stb jest pozycyjny, dobry DPM, mocna wieża od przodu i depresja -14 sprawia że w połączeniu z szybkością jest na niektórych mapach bardziej pożądany niż jakiś SConq czy Chief. Z jego zalet to by było na tyle - poza tym jest papierowy, ma małą alfę... to taki trochę twardogłowy zawadiaka którego arta penetruje HEkiem.
@WybuchowyCzajnik: Bardzo fajna linia do STB, jeśli ogarniasz grę i nie przeszkadza Ci brak pancerza to bardzo przyjemnie się gra już od VIII tieru. Chociaż VII też jest fajna, jedyny minus to rozmiar, stodoła, ale wyjechać i sprzedać w 2 sekundy 3 pestki za 380 - niezwykle satysfakcjonujące. IX i X nie grałem jeszcze bo nie mam, ale słyszałem że lepsze na swoich tierach niż STA, a więc przyjemne.
@WybuchowyCzajnik: ja zacząłem do e50m właściwie to mogę już kupić e50, ale boję się tej wieży. Czołg ogromny, bez kamo i papierowa wieża to nie jest dobre połączenie. Chińskie mnie też za bardzo nie interesują, może kiedyś HT porobię, a TVP to byłaby dopiero udręka, VIII musiałbym schematami przeskoczyć xd