Chcemy znajomej na urodziny kupic mikrofon do nagrywek amatorskich piosenek. Mam pytanie czy sredniej klasy laptop nie popsuje jakosci nagrywania mikrofonu? Czy potrzebna jest karta dzwiekowa zeby to mialo rece i nogi? #komputery #muzyka #nagrywanie
@kvbvs: to niezła znajoma, że jej kupujesz prezent za 700zł :D co do karty, nie martw się ona w ogóle tego mikrofonu do laptopa nie podłączy. Chyba, że widziałeś lapka z wejściem xlr
@kvbvs: sam komputer tez jakby tam był jakiś w miarę, bo przy nagrywaniu się bedzie po prostu program w---------l, albo ścinał i wszystko się może rozjeżdżać przez to
@kvbvs: polecałbym bardziej w tym przypadku mikrofon pojemnościowy pod USB jak już, to co masz ja zdjeciu to już bardziej pod profesjonalizm podpada, chociaż wiele osób ma to w domowych studiach, niemniej jednak, jeżeli już maja, to są już one jakoś wyposażone
@10129 na necie chwala jakis blue snowball, cenowo troszke lepiej niz Twoja propzycja. Co myslisz? Sorry, ze nekam ale widze, ze znasz sie na temacie :P
@kvbvs: nie znam się na temacie, nie siedzę w audio , otagowałeś komputery dlatego ten post zobaczyłem. wkleiłem tego bo https://www.audiofanatyk.pl/ tu go polecali :D pytaj cin cina
@kvbvs: mam ten mikrofon i jest spoko. Tylko, że trzeba jakiś interfejs do niego. Jakiś najtańszy już za 200 zł kupisz, no i statyw, bo z tego co pamiętam, to nie ma w zestawie.
@kvbvs: nie wiem czy nie lepiej kupić zestaw focusrite scarlett solo studio mk3, mikrofon pojemnościowy na XLR + interfejs z jednymi z najlepszych preampów mikrofonowych i dwoma wejściami (XLR+jack na gitare lub inny instrument) + studyjne słuchawki które grają mega dobrze jak na tą cene, ja kupiłem za 880 i z tego co widzę dalej po tyle chodzi, statyw w zależności od możliwości, ramię do biurka albo stand jakiegoś athletica
@kvbvs: mikrofon spoko ale ten interfejs to taki bardzo średni jest xd znaczy no, jak to do takiej domowej amatorki to ujdzie aczkolwiek jakby to poszło dalej to przy większym obciążeniu nie wyrobi i trzeba będzie robić upgrade, w przypadku focusrite'a nie ma takiego problemu
@barwnike no raczej mowimy tu o amatorskim nagrywaniu jakis coverow czy cos, mysle, ze jak jej sie spodoba to sobie zrobi upgrade, o mikronie czytalem duzo a w interfejsie fajnie, ze mozna cos jeszcze podlaczyc. Szkoda, ze Twoj zestaw bedzie dopiero od czerwca w tej cenie tak to bym jego wybral :D dzieki za pomoc
#komputery #muzyka #nagrywanie
źródło: comment_1589783047lIDfFsfDpNMle8bUQRzgO6.jpg
Pobierzco do karty, nie martw się ona w ogóle tego mikrofonu do laptopa nie podłączy. Chyba, że widziałeś lapka z wejściem xlr
xD
@Cin-Cin oki, dzieki!
kup jej na usb jak chce to bezpośrednio do lapka podpinać?
@Cin-Cin taki pod usb bardzo odstaje jakoscia? To moze polecicie jakis mikser mikrofon? Tak zeby zamknac calosc w 700 zl?
pytaj cin cina