Jest mi bardzo przykro gdy sobie pomyślę jak szybko ta partia upadła. Polaczki znowu dały się nakarmić pisowskiej propagandzie o wielkich aferach jak -Wakacje na Maderze -Drugie PO -Alimenty u lidera kod -Agresywna myszka -Hehe Petru Swetru
Byłem pełen nadziei i optymizmu gdy powstawała Nowoczesna ( ͡°ʖ̯͡°)
@pawelczixd: Popyt widmo, wbrew pozorom ludzie wypowiadający się w internecie na tematy polityczne przy użyciu zdań złożonych nie są żadną reprezentacją społeczeństwa.
jednak wakacje na Maderze podczas blokady sejmu to była afera
@pawelczixd: tylko ze elektorat jednoczesnie lewicowy swiatopogladowo i gospodarczo liberalny jest dosc maly. Ten pierwszy laczy sie czesto z socjalem a ten drugi z konserwatyzmem.
@Sayong: wakacje na Maderze to nie była afera tylko dowód na szczyt nieodpowiedzialności Petru ;) to uderzyło w jego wizerunek. Bo który przywódca w trakcie "rewolucji" wyjeżdża dobrowolnie na wakacje :D
@Haqim: właśnie elektorat liberalny jest całkiem spory, łączą się z konserwami albo z socjalistami z braku partii liberalnej, wybierają mniejsze zło lub kierują się priorytetami czy ważniejsza gospodarka, czy swobody obywatelskie. Nowoczesna miała te same postulaty co PO i ludzi związanych z PO w szeregach, problem że platforma tych postulatów nie zrealizowała, wręcz zawyżała podatki i komplikowała system. Wyborcy mieli podstawy by im nie ufać, by twierdzić że nie są godni
@Sayong: @Adu_Jean: @FilipKarol: i to jest smutne, bo założenia partii były całkiem OK, ale zbieranina przypadkowych ludzi bez strategicznego myślenia i politycznego know-how, kregoslupa moralnego i przywódcy. :(
-Wakacje na Maderze
-Drugie PO
-Alimenty u lidera kod
-Agresywna myszka
-Hehe Petru Swetru
Byłem pełen nadziei i optymizmu gdy powstawała Nowoczesna ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#polityka #nowoczesna #zalesie
To niesamowite, że mimo tak dużego popytu na partie lewicową światopoglądowo i liberalną gospodarczo nikt tej niszy wciąż nie zapelnil.
@pawelczixd: Popyt widmo, wbrew pozorom ludzie wypowiadający się w internecie na tematy polityczne przy użyciu zdań złożonych nie są żadną reprezentacją społeczeństwa.
@pawelczixd: tylko ze elektorat jednoczesnie lewicowy swiatopogladowo i gospodarczo liberalny jest dosc maly. Ten pierwszy laczy sie czesto z socjalem a ten drugi z konserwatyzmem.
Później poszli w PO bis i in spadło.
Paradoks jest taki, ze dla mnie, po upadku Nowoczesnej, najbliżej jest do PSL, czego bym sobie jeszcze niedawno nie wyobrażał.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Sayong: Czyli brak konkretów.