Przejeżdżałem wczoraj wieczorem przez jakąś wioskę, a tam przy kapliczce stare baby (czyli osoby w grupie ryzyka) urządziły sobie tzw. majowe. Akurat było ograniczenie prędkości do 30 km/h więc miałem możliwość przyjrzeć im się dokładnie - połowa bab bez maseczek, te które miały założone oczywiście nie zasłaniały nosa, tylko dwie z nich nosiły je prawidłowo. Odstępy max pół metra. No ale przynajmniej ich wyjście z domu było uzasadnione wyższą koniecznością, bo mimo że wierzą w to że Bóg jest wszędzie, to i tak muszą lecieć do kościoła albo pod świętą figurę, jakby z mieszkania Bóg ich nie słyszał.
@AZ-5 te wszystkie kato pielgrzymki po drogach publicznych powinny być zakazane, zarówno małe święta jak i duże pielgrzymki dużych grup Tak samo jak zatrzymywanie ruchu dla pedalarzy.. Chore
połowa bab bez maseczek, te które miały założone oczywiście nie zasłaniały nosa, tylko dwie z nich nosiły je prawidłowo. Odstępy max pół metra. No ale przynajmniej ich wyjście z domu było uzasadnione wyższą koniecznością, bo
@AZ-5: to nie sprawa wiary bo ja jestem co najwyżej agnostykiem i nie chodzę do kościoła ale jestem człowiekiem i czuje do ciebie i tobie podobnych tchórzy pogardę, za to, że sam sprowadziłeś swoje człowieczeństwo
@pomyslnosci: @Tivarowski: @dracul: dlaczego inni mają mieć lepiej niż ja? Pomijam teraz kwestię skuteczności maseczek, chodzi mi przede wszystkim o nierówne traktowanie obywateli. Wiadomo że stare baby to elektorat obecnej władzy więc są nie do ruszenia. Gdybym stanął obok nich bez maseczki i przyjechałyby bagiety, to komu wpierdzielą karę? Na pewno nie im. Jeszcze śmiejąc im się w twarz powiedzą że mają problemy z oddychaniem, sercem
Akurat było ograniczenie prędkości do 30 km/h więc miałem możliwość przyjrzeć im się dokładnie - połowa bab bez maseczek, te które miały założone oczywiście nie zasłaniały nosa, tylko dwie z nich nosiły je prawidłowo. Odstępy max pół metra
@AZ-5: Dodaj jeszcze jakie miały kolory bielizny, "Sokole Oko".
@AZ-5: to się nazywa majówki. Poza tym wczoraj duda miał zdjęcie na tt z Bieszczad z jakimiś typami bez zachowania odstępu, bez maseczek, politycy też często bez nich łażą, to dziwisz się, że zwykli ludzie też się buntują?
#bekazpodludzi #bekazkatoli
Właśnie napisałem co o tym myślę, mogę myśleć co mi się podoba
Tak samo jak zatrzymywanie ruchu dla pedalarzy.. Chore
@gaceksteam
@AZ-5: to nie sprawa wiary bo ja jestem co najwyżej agnostykiem i nie chodzę do kościoła ale jestem człowiekiem i czuje do ciebie i tobie podobnych tchórzy pogardę, za to, że sam sprowadziłeś swoje człowieczeństwo
Po drugie to te pielgrzymki i obchody to często jedyny powód dla takiej babci by wyjść z domu i trochę ruszyć dupe sprzed telewizora.
@gaceksteam: Zdaje się, że ten co uprawia wiarę gdziekolwiek aniżeli w świątyni jest bardziej wartościowy dla Boga od tego w tej świątyni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AZ-5: Dodaj jeszcze jakie miały kolory bielizny, "Sokole Oko".
Poza tym wczoraj duda miał zdjęcie na tt z Bieszczad z jakimiś typami bez zachowania odstępu, bez maseczek, politycy też często bez nich łażą, to dziwisz się, że zwykli ludzie też się buntują?