Wpis z mikrobloga

@Wap30 ja to pierwszy kod jaki widziałem do skryptów w sampie to był język Pawn, składnia podobna do C

ależ to było #!$%@? gówno patrząc z perspektywy czasu i tego ile teraz wiem, ale ile ja się nauczyłem dzięki temu i jaka przyjemność z tego czerpałem, gdy graczom na moim serwerze podobały się nowe funkcje, piękne wspomnienia
@FreakingAwesome: zrób sobie taki eksperyment, możesz w c++, wystarczy excel, albo nawet kalkulator:

1. Bierzesz 1 (jako liczbę zmiennoprzecinkową).
2. Odejmujesz 0.99 i mnożysz przez 100 - powinno znów wyjść 1, prawda? (1 - 0.99) x 100 = 0.01 x 100 = 1.
3. Od wyniku znów odejmujesz 0.99 i mnożysz przez 100.
3. Powtarzasz tę operację tak z dziesięć razy.
4. Obserwujesz jak zmienia się rezultat.

( ͡° ͜
Pobierz KEjAf - @FreakingAwesome: zrób sobie taki eksperyment, możesz w c++, wystarczy excel,...
źródło: comment_1589409610wVqycLb77EyBPBLNo0lVFx.jpg
@swagerstom: Tu trochę wychodzi moje tło, bo studiowałem na wydziale mechanicznym, a tu nas bardziej od webdevu interesują mikrokontrolery. I o ile na takim Raspberry stawiasz sobie linuksa i programujesz w Pythonie czy innym wysokopoziomowym języku, to pisanie softu dla malutkiej ATmegi z 4kb RAM to już zupełnie inny poziom zabawy i tu się myśli właśnie surową pamięcią. Więc tak, musisz szczegółowo poznać działanie silnika, bo nie masz pedału gazu tylko