Wpis z mikrobloga

Już niedługo rekrutacja, a ja nadal siedzę całymi dniami i się zastanawiam co studiować... Skończyłem mat-fiz-inf i myślę nad zarządzaniem, ale podobno "na stanowiska zarządzające nie bierze się ludzi po zarządzaniu...", myślę też o prawie, ale wtedy na prywatnej uczelni, bo nie zdaję wosu na maturze :/ #studia #studbaza #matura
  • 18
  • Odpowiedz
@postyy: no to zależy, pewnie trzeba mieć spore doświadczenie i umiejętności, żeby to zadziałało. Zarządzanie nie jest dobrym kierunkiem, można zrobić jako drugi dodatkowy.
  • Odpowiedz
@postyy: podobno tak się mówi, że to taki gównokierunek dla ludzi, którzy nie wiedzą co robić w życiu
@nocnazjawa: myślałem nad informatyką, programowaniem, bo jestem dobry w grafice, montowanie filmów, jakieś strony kiedyś robiłem, kręci mnie to, ale nie wiem czy chciałbym całe życie przy tym spędzić :/ i nie wiem czy poradziłbym sobie z matematyką chociaż LO kończę z 4 na koniec z matmy
  • Odpowiedz
@niedosolonyMakaron: nie mam jakichś ukierunkowanych zainteresowań, nagrywam sobie czasami gry na youtube, robiłem fajne grafiki na FB, INSTA dla szkoły, filmy montowałem, prezentacje robiłem, próbowałem się uczyć javy kiedyś, kilka stron stworzyłem, jakieś podstawowe pluginy do gier ()
  • Odpowiedz
@qwerzzz: Może zastanów się nad rokiem przerwy. W tym czasie popracuj sobie dorywczo w różnych miejscach, na pewno Cię to czegoś nauczy. W międzyczasie możesz próbować różnych czynności, może któraś Cię mocno wciągnie.
Lepsze to niż studiowanie czegoś czego nie lubisz. Mam znajomych, którym nie poszła matura i chcieli poprawiać w następnym roku, ale rodzice zmuszali ich, żeby mimo tego poszli na jakieś studia chociaż przez ten jeden rok. W
  • Odpowiedz
@qwerzzz: zarzadzanie na dobrej uczelni nie jest zle, ale to musi byc dobra uczelnia i uczelnia ktora daje duze mozliwosci jezeli chodzi o wyjazdy lub programy np CEMS - w polsce jest to chyba tylko esgieh

jak nie wiesz co chcesz robic to sie nei zmuszaj i pokombinuj rok. serio. nie ma co sie spieszyc, bo za pare lat sie okaze ze wszedles w cos czego nie lubisz
  • Odpowiedz